Inici / Notícies
NOTíCIES

Els últims avanços en tractaments químics amb fluor es presenten en un congrés internacional

La seu d’ADEIT va ser l’escenari elegit per realitzar el Tercer Congrés Internacional sobre Compostos de Fluor, més conegut com Valencia Fluorine Days. Durant cinc dies, químics i empreses farmacèutiques han compartit els últims avanços desenvolupats en la química del fluor. Tot i que a Espanya el sector de la química del fluor està poc desenvolupat, com indica el president del congrés, ha estat un grup de químics del Departament de Química Orgànica de la Universitat de València que ha organitzat aquesta trobada amb la idea que la química del fluor s’estenga a altres grups de recerca d’Espanya.

Concretament, a la trobada que va tenir lloc a València la setmana passada i que va inaugurar el vicerector d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pedro Carrasco, hi van assistir més de 150 congressistes, entre investigadors i professionals del sector industrial, de països com Ucraïna, Alemanya, Suïssa, Estats Units, França, Itàlia, Xina i Japó, aquests últims els més nombrosos pel fet com aquest país té una indústria que treballa amb la química del fluor forta i en potencial creixement.

Detecció de tumors malignes amb fluor
Durant la reunió es va presentar, entre altres, un dels últims avanços químics del fluor que pot ajudar a la detecció de tumors malignes. Segons que explica Santos Fustero, president del Comitè Organitzador del congrés i catedràtic de la Facultat de Química de la Universitat de València, aquesta tècnica no invasiva s’ha pogut desenvolupar gràcies a la incorporació de tomografia per emissió de positrons, també anomenada diagnòstic per imatges PET.

Els compostos orgànics que contenen un o diversos àtoms de fluor són «imprescindibles» en el disseny de noves molècules bioactives per al desenvolupament de productes farmacèutics i agroquímics, com indica Fustero. Durant el congrés s’ha ofert una visió general dels avanços i desenvolupaments en la química de fluor. La pròxima trobada es farà a Tòquio (Japó) el 2013 i a Bordeus el 2014.

Més informació:
http://www.valenciafluorinedays.com/