Inici / Notícies
NOTíCIES

Empreses vitivinícoles i del sector metallmecànic es reuneixen en els dos nous desdejunis

Desayuno estratégico vino y metal en ADEITIntensificar les relacions entre els agents de l’àmbit universitari i de l’empresarial és el principal objectiu del cicle de desdejunis sectorials que ADEIT ha engegat durant aquest curs acadèmic. La passada setmana es van celebrar dos nous desdejunis amb la finalitat de facilitar l’aprenentatge mutu i l’intercanvi d’experiències pel que fa al màrqueting industrial i a la innovació en matèria de vitivinicultura.

El desdejuni de màrqueting industrial –coordinat pel catedràtic de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València, Alejandro Mollá, i el secretari de FEMEVAL, Alejandro Soliveres– va reunir a diverses empreses del sector metallmecànic. Una trobada en la qual es va posar de manifest la importància d’organitzar reunions d’aquest tipus per a orientar a les empreses industrials de cara a la comercialització dels seus productes a causa de la peculiaritat que el consumidor no és el seu destinatari final.

Sota el títol “Innovació per a una vitivinicultura sostenible i de qualitat”, les empreses del sector vitivinícola de la Comunitat Valenciana van plantejar les seues necessitats per a intensificar les relacions entre l’àmbit universitari i l’empresarial en un altre dels desdejunis. En aquest sentit, el president de Bocopa, Andrés Pérez, va assenyalar «la necessitat de millorar la formació en vitivinicultura, propiciant la formació contínua, a mesura i el reciclatge en temes relatius a l’enologia». En el desdejuni –que van coordinar Isabel Pardo i Sergi Ferrer, professors del Departament de Microbiologia de la Universitat de València –, les empreses i cellers participants van subratllar, a més, la necessitat de realitzar estudis de mercat més accessibles per a poder detectar les necessitats dels consumidors.

Aquestes trobades es realitzen dins dels desdejunis estratègics previstos per a enguany que organitza la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) en el marc del seu Programa Prospect i en col•laboració amb IMPIVA –a través del projecte R&D Industry–.

Pròxims desdejunis estratègics
La internacionalització en el sector de la biotecnologia, d’una banda, i el transport intel•ligent, segur i sostenible, per una altra, van ser els dos primers desdejunis celebrats juntament amb el de màrqueting industrial i el de vitivinicultura sostenible i de qualitat. A aquests desdejunis els seguiran altres sobre les tecnologies sostenibles per al tractament d’aigües residuals; la sostenibilitat de recursos aquàtics i aqüicultura; el capital humà, la salut i la qualitat de vida com a base d’un desenvolupament sostenible; els materials multifuncionals; i l’eficiència i sostenibilitat en la gestió de la cadena de subministrament, entre altres.

Galeria fotogràfica del desdejuni estratègic celebrat a l’ADEIT