Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de 3.600 ofertes de pràctiques voluntàries disponibles per a estudiants de la UV

Prácticas - La Universidad por Empleo3.646 pràctiques voluntàries disponibles per a estudiants de la Universitat de València, que hagen superat el 50 per cent dels crèdits de la seua titulació, per als pròxims mesos, fins i tot el període estival. Fins ara, durant aquest curs acadèmic, més de 6.000 estudiants de la Universitat de València han realitzat pràctiques en empreses. Segons que expliquen els mateixos estudiants, aquesta experiència suposa «l’obertura al món laboral, permet relacionar-te amb els altres, aprendre i aprofundir els coneixements que es van adquirint en la carrera».

Així ho indica Silvia De Dios, estudianta de quart curs d’Administració i Direcció d’Empreses en la Universitat de València, que va realitzar pràctiques al Departament d’Administració entre els mesos de novembre de 2011 i març d’enguany en l’empresa Nanobiomatters, dedicada al sector de la biotecnologia. Durant el seu període de formació pràctica en aquesta empresa, Silvia De Dios parla de la seua experiència com a «molt positiva». Aquesta formació pràctica en l’empresa li ha injectat més ganes per a seguir formant-se en l’àmbit de l’economia i de l’empresa «en descobrir que el que he après i m’han ensenyat és el que m’agradaria realitzar dia a dia en un futur», assenyala.

Durant l’estada de pràctiques en l’empresa, Silvia De Dios ha adquirit i millorat competències específiques apreses en el seu període de formació acadèmica. Concretament, l’estudianta en pràctiques ha valorat el treball en equip i les relacions amb els altres en un entorn professional. «Dia a dia has d’establir una relació laboral amb treballadors i has de saber comportar-te en cada una de les situacions que es donen en l’empresa».

Les pràctiques, com indica també María Cecilia Olmos, que actualment cursa el Diploma en Direcció i Gestió de Projectes de la Universitat de València i que realitzà les pràctiques en ODPE Bussiness Solution, són un complement a la formació rebuda a les aules. «Les pràctiques m’han permès posar en pràctica tots els coneixements teòrics que he anat aprenent al llarg de la carrera i adonar-me que, si bé tenir una bona mitjana és sens dubte una bona carta de presentació, de poc serveix si a l’hora de la veritat no treballes com el que més», explica María Cecilia.

Les pràctiques en empreses, una oportunitat que no s’ha de desaprofitar
Les dues estudiantes en pràctiques coincideixen a afirmar que el període de pràctiques és una «oportunitat» que dóna la Universitat de València i les empreses «que no s’ha de desaprofitar». Tal com explica María Cecilia Olmos, les pràctiques et permeten acostar-te al món laboral i vèncer temors que molts de nosaltres, o almenys jo, tens quan comences a fer-te un buit en el món laboral».

Els estudiants de la Universitat de València que desitgen realitzar pràctiques voluntàries fins al setembre poden consultar l’oferta de places de pràctiques disponibles per a la seua titulació a través de la web: www.adeit.uv.es/practicas/condiciones.