Inici / Notícies
NOTíCIES

Beques Bancaixa Leonardo ADEIT,una manera de bastir nous ponts professionals a països europeus

Leonardo da Vinci en ADEIT - Tender puentesEl 68 % de les persones que van realitzar una beca Bancaixa Leonardo ADEIT entre el 2009 i el 2011 va trobar feina en acabar les seues estades, tal com destaca l’últim estudi d’inserció laboral elaborat per la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) als exbecaris Leonardo. Inmaculada López i Mario Sanchís són dos exemples de becaris que han realitzat aquesta beca i a hores d’ara tenen feina. Dos casos que mostren que la realització d’una beca Bancaixa Leonardo ADEIT representa una experiència única i imprescindible que permet créixer com a persona i com a professional, tal com indiquen els becaris participants.

Mario Sanchís, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de València, va fer la pràctica europea a Dublín (Irlanda) en una de les empreses de màrqueting més importants a nivell internacional, dedicada a la realització d’estudis de mercat. Des del moment en què va començar la beca  –explica– li van fer sentir-se com un més a l’empresa i així va poder integrar-se en projectes de clients concrets des de l’inici. A més d’haver perfeccionat el nivell d’anglès, Mario Sanchís també destaca el fet d’afegir al seu currículum l’experiència d’haver treballat fora d’Espanya i en una de les empreses més destacades del sector.
En aquest sentit –com s’extrau de l’últim informe realitzat en l’ADEIT–, els becaris indiquen que, entre les competències adquirides durant la beca, les que han influït més en la seua inserció professional posterior hi ha el coneixement d’idiomes i la disponibilitat a la mobilitat, seguits d’uns altres com el coneixement del sector en què treballen, l’experiència professional, l’adaptació i la flexibilitat i el coneixement de l’àmbit europeu. En general, dels exbecaris que treballen en l’actualitat, el 83 % considera que la realització d’una beca Bancaixa Leonardo ADEIT ha influït notòriament en la seua contractació.

Eixamplar l’experiència professional i perfeccionar l’idioma, punts forts de les beques Leonardo da Vinci
Segons que explica aquest becari Leonardo, la seua experiència ha estat «imprescindible» per aconseguir la seua feina actual. «El fet de tenir experiència acadèmica i professional és molt important a l’hora d’aconseguir feina; però, a més, amb aquestes beques tens l’oportunitat de perfeccionar el nivell d’anglès i demostres que has sabut sortir-te’n en un altre país», indica Sanchís. En aquest punt hi coincideix plenament Inmaculada López, qui, després de realitzar una beca Bancaixa Leonardo ADEIT a Londres i col•laborar en diverses consultories a Espanya, va decidir crear la seua pròpia empresa dedicada a la secció de personal qualificat. En l’acompliment de la feina diària, centrada en la selecció de personal, és quan s’ha adonat de la importància d’haver treballat en una empresa fora d’Espanya. Aquest fet demostra –tal com indica– que «no solament has treballat en una empresa estrangera sinó que a més has estat fora, amb tot el que això comporta: adaptar-te a un idioma, a una cultura, etc. Estàs fora del teu nucli i demostres que has hagut d’adaptar-te a un entorn nou ».

Encara que és llicenciada en Dret per la Universitat de València, Inmaculada no va tenir problemes a ampliar la seua perspectiva laboral cap a l’àrea dels recursos humans, camp en què va treballar durant l’estada a Londres. «Aquestes beques t’obrin molts més camps. En el meu cas m’ha obert una àrea que mai no hauria pensat, ja que en principi anava més enfocada a buscar feina en el camp del dret. Quan arribes a l’empresa i el camí per seguir és dins l’àrea de recursos humans, per què no considerar aquesta possibilitat? Estàs més obert a noves percepcions, raó per la qual t’adaptes a altres perfils professionals», conclou Inmaculada López.

Aquestes beques, que cada any es concedeixen a més de 250 titulats universitaris de qualsevol universitat espanyola, tenen el finançament de la Fundació Bancaixa que, juntament amb l’aportació del Ministeri d’Educació, converteixen aquestes beques en les més ben dotades dins el programa Leonardo da Vinci. Les beques, de 26 setmanes de durada, poden sol•licitar-se al llarg de tot l’any a través de l’ADEIT.

Més informació:
http://www.adeit-uv.es/becasleonardo/