Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat acull el congrés internacional 2012 sobre disseny microelectrònic

La Universitat de València va acollir, la passada setmana, la 15a edició de la Conferència Internacional sobre Circuits VLSI Analògic que, per primera vegada, s’ha celebrat a Espanya. El congrés, organitzat conjuntament per l’Institut d’Enginyers Electrònics de Japó, de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i l’empresa Analog Devices, ha reunit a un total de 69 enginyers electrònics, el 60 per cent procedents d’empreses i universitats japoneses.

Durant la trobada, en la qual s’han presentat 31 articles i 7 ponències convidades, els assistents van tenir l’oportunitat d’intercanviar els resultats de les seues més recents investigacions en circuits analògics VLSI i les seues aplicacions, que poden emprar-se en l’àmbit de les telecomunicacions, la medicina, el control, la telefonia i la computació entre molts altres. A més d’intercanviar experiències entre diferents cultures, altre dels objectius del congrés és promoure relacions entre la investigació acadèmica i la indústria, en un àmbit en el qual la cooperació universitat-empresa és «inqüestionable» fa anys, segons afirma Javier Calp, gerent d’Analog Devices.

El balanç del congrés, segons els seus organitzadors, és molt positiu, en la mesura que ha propiciat el contacte i l’intercanvi d’experiències. «S’han posat els fonaments perquè s’establisquen relacions entre les universitats públiques valencianes i les empreses i universitats japoneses», explica el gerent d’Analog Devices.

Les universitats valencianes, referents en microelectrònica
L’elecció de València, com primera ciutat espanyola que acull aquest congrés, respon al «alt nivell d’investigació en aquest àmbit de les universitats valencianes», tal com va apuntar durant la inauguració del congrés, celebrada en La Nau de la Universitat de València, Arturo Ortigosa, director tècnic d’Innovació de la Fundació InnDEA València, qui va aprofitar per a convidar a les universitats japoneses a ampliar la seua col·laboració en investigacions conjuntes en altres àmbits de coneixement.

En aquest sentit, Francisco Mora, vicerector de Planificació i Innovació de la Universitat Politècnica de València, va subratllar la importància de la investigació en el camp de les tecnologies de la informació i les comunicacions en les universitats públiques valencianes, al mateix temps que va recordar que és un dels àmbits –al costat del de salut i sostenibilitat– que les han fet mereixedores del Campus d’Excel·lència Internacional que atorga el Ministeri d’Educació.

Per la seua banda, el vicerector d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pedro Carrasco, que es va mostrar «orgullós» d’acollir el congrés, va apuntar a la «innovació com part fonamental de la solució a la crisi».