Inici / Notícies
NOTíCIES

Crear un Pla Nacional d’Ocupació Universitària, clau per a afavorir empleabilitat de titulats

Congreso Empleabilidad Córdoba - Participación ADEITAmb la principal conclusió d’establir un Pla Estratègic Nacional d’Ocupació Universitària va finalitzar el Congrés Nacional per a l’Impuls de l’Empleabilitat de Joves Universitaris celebrat a Còrdova, en el qual ha participat la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) presentant tres dels casos de bones pràctiques que gestiona: l’Escola d’Estiu per a Professors Universitaris Motivadors de l’Esperit Emprenedor, el programa de pràctiques en empreses europees Leonardo da Vinci i el programa de pràctiques en empreses de la Universitat de València.

És necessari posar en marxa projectes conjunts entre universitats per a aconseguir la multiplicació de resultats i millorar la gestió i eficiència dels recursos
Aquest congrés ha reunit per primera vegada a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), la Xarxa Espanyola de Fundacions Universitat Empresa (REDFUE), el Grup Sectorial d’Universitats de l’Associació Espanyola de Fundacions, la Federació Alumni Espanya i el Consell d’Estudis Universitaris de l’Estat. Per dur a terme el Pla Estratègic Nacional d’Ocupació Universitària, els seus representants han conclòs que la millor manera és crear una «gran xarxa de treball amb objectius comuns per a compartir i multiplicar les accions que puguen desenvolupar-se amb la finalitat d’augmentar l’empleabilitat dels joves universitaris».

Per a això, han destacat la necessitat d’engegar projectes conjunts entre universitats per a aconseguir així «la multiplicació de resultats i millorar la gestió i eficiència dels recursos». Açò es traduiria en la creació i coordinació d’un pla estratègic nacional d’empleabilitat que poguera convertir-se en un referent internacional en matèria d’ocupació.

ADEIT en el Congrés Nacional d’Ocupació a Còrdova
Durant aquesta trobada, que ha reunit a més de 178 experts de 51 universitats espanyoles i que ha organitzat la Universitat de Còrdova a través de la Fundació Universitària per al Desenvolupament de la Província de Còrdova (FUNDECOR), ADEIT va presentar, entre altres, el projecte Xarxa Espanyola para la Motivació dels Estudiants Universitaris en Esperit Emprenedor (RE4). Una xarxa, promoguda per la Universitat de València i la seua Fundació Universitat Empresa ADEIT, a través de la Càtedra de Cultura Empresarial, mitjançant la qual s’ha exportat enguany el model de l’Escola d’Estiu a tres universitats espanyoles més: la Universitat de Còrdova, la Universitat de La Laguna i la Universitat de Valladolid. Aquest projecte ha estat considerat com una de les millors bones pràctiques segons l’informe “Educació Emprenedora: Bones Pràctiques en la Universitat Espanyola”, realitzat per la Fundació Universitat Empresa de Madrid.

Durant la trobada, també va participar el professor d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i investigador de l’Ivie, José Manuel Pastor, que va explicar les principals amidades de suport a la empleabilitat dels joves universitaris.

Més informació:
www.congresodeempleabilidaduniversitario.fundecor.es