Inici / Notícies
NOTíCIES

Preservar el patrimoni cultural i arqueològic submergit, objectiu d’un postgrau de la UV

Diploma UV en arqueología subacuáticaA les costes de la Comunitat Valenciana es tramiten cada any entre 20 i 30 expedients d’actuacions sobre patrimoni arqueològic subaquàtic, en els quals intervenen entre dos i quatre arqueòlegs professionals. Formar en la protecció d’aquest patrimoni arqueològic i cultural submergit és el principal objectiu del diploma de postgrau en Arqueologia Subaquàtica que organitza la Universitat de València a través de la Fundació Universitat-Empresa.
Dirigit per José Pérez Ballester, professor del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València, i Asunción Fernández, directora del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana (CASCV), aquest diploma analitza la legislació en matèria de protecció del patrimoni arqueològic i cultural, no només en l’excavació i prospecció arqueològica, sinó especialment en les actuacions d’urgència o de salvament. A través d’aquest diploma també es formarà en tots aquells temes relatius a la preparació d’estudis i informes d’impacte mediambiental en obres públiques i privades a costes i ports, i en la preservació i protecció de patrimoni arqueològic submergit a àrees naturals protegides o en perill de desaparició.
El curs, que s’iniciarà al maig, està dirigit a estudiants i titulats en Història, Geografia, Filosofia i Lletres, o en llicenciatures afins, que estiguen interessats a exercir l’arqueologia professional. Per accedir-hi també és necessari tenir una titulació homologada de busseig esportiu o professional amb preferència d’aquells que acrediten un mínim de 30 immersions realitzades abans del curs.
Més informació:
Diploma de Postgrau en Arqueologia Subaquàtica