Inici / Notícies
NOTíCIES

La Generalitat finançarà fins a 6.000 euros estades de professors en empreses

Programa Estancias de Profesores en Empresas - presentación en ADEITLa Generalitat Valenciana finançarà fins a 6.000 euros les estades de professors de la Universitat de València en empreses amb l’objectiu de millorar-ne la competitivitat. Així ho ha anunciat José Miguel Saval, director general d’Universitat, Estudis Superiors i Ciència de la Generalitat Valenciana, durant l’acte ‘Estades: Una oportunitat per a l’empresa i la universitat’.

Professors universitaris i empreses valencianes han pogut acostar-se a conèixer el Programa d’Estades de professors universitaris en empreses valencianes, pioner i innovador a Espanya des que es va iniciar el 2008, i que es fa en col•laboració amb la Generalitat Valenciana, la CEV i la Fundació Bancaixa. A través d’aquesta iniciativa, els professors realitzen una estada –de fins a 240 hores de durada– com a experts en una determinada àrea de l’empresa.

Durant aquest temps, analitzen i desenvolupen un pla de treball que permet a l’empresa conèixer noves alternatives i diferents vies d’actuació per, en última instància, millorar-ne la competitivitat, explica Gloria Ferrer, responsable del programa. «El Programa d’Estades de Professors Universitaris en Empreses Valencianes persegueix millorar l’adequació entre l’oferta tecnològica de la Universitat de València i les necessitats de les empreses, afavorint així la posada en marxa de processos d’innovació que incrementen la competitivitat de les empreses», va assenyalar Gloria Ferrer.

La Universitat pot detectar les necessitats de les empreses i solucionar-les
A més de presentar les característiques de les ajudes que concedeix la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a aquest programa en la seua convocatòria, s’han presentat casos de bones pràctiques de professors de la Universitat de València que ja han participat en el programa i d’empreses valencianes que han acollit professors, com GH Electrotermia i UMIVALE. En aquest sentit, el director de Divisió Mèdica i Prestacions d’UMIVALE, Pascual Rubio, ha destacat els avantatges de beneficiar-se d’aquest programa. Segons ha comentat Rubio, « la Universitat pot detectar les necessitats que tenen les empreses i solucionar-les».

Durant aquest acte també s’ha realitzat el col•loqui ‘Noves vies per a la cooperació Universitat-Empresa’ en el qual, moderat pel president del Consell Social de la Universitat de València i de la seua Fundació, Carlos Pascual, s’han donat cita agents de dels tres nexes d’unió del programa: l’universitari representat pel vicerector d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pedro Carrasco; l’empresarial, pel president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro; i el docent i investigador de la mà del catedràtic en Fonaments d’Anàlisi Econòmica de la Universitat, Javier Quesada. Aquest darrer va destacar la importància d’interrelacionar el coneixement del professorat amb l’«art de fer les coses» que dominen les empreses.

Aquesta distinció, segons va explicar Quesada, «és molt operativa per la simbiosi que puga generar ja que hi ha molta complementarietat entre ambdós mons». Carlos Pascual, per la seua banda, va indicar que el Programa d’Estades de Professors en Empreses «respon molt bé a la missió de l’ADEIT: obrir les vies de la col•laboració entre la Universitat i l’empresa». Però, com va precisar el vicerector d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pedro Carrasco, «hi ha un problema d’interrelació i és molt important que ens coneguem i comencem a estrènyer llaços entre la Universitat i les empreses».


Más información:

https://www2.adeituv.es/actuaciones-para-la-innovacion-en-la-empresa/estancias-de-profesores-en-empresas/objetivos-y-caracteristicas/