Inici / Notícies
NOTíCIES

El projecte emprenedor Terra i Xufa, premiat en la I Trobada Antics Alumnes CCE

Premiados Encuentro Alumni CCE en ADEITL’emprenedor sorgit de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Francisco Planells, amb la seua empresa Terra i Xufa, ha estat el guanyador amb el Premi a la Millor Presentació de l’I Trobada Antics Alumnes de la Càtedra de Cultura Empresarial dotat amb 1.000 euros. Terra i Xufa ha sigut l’empresa guanyadora d’entre les 21 empreses participants, totes elles sorgides de projectes empresarials d’antics alumnes d’alguna de les activitats d’aquesta càtedra, en la primera trobada d’antics alumnes que s’ha realitzat en ADEIT. A més, el jurat d’aquesta trobada ha reconegut el projecte emprenedor de BugStudio 3D, empresa dedicada a la realització d’aplicacions web per a l’educació i animacions d’imatges, i a Crea, empresa especialitzada en la gestió i coordinació d’esdeveniments promocionals.

Terra i Xufa és la primera empresa en produir xufa ecològica a l’Horta Nord en la Comunitat Valenciana. Una empresa innovadora que, a més, és l’única empresa del sector que controla tot el procés productiu de fabricació d’orxata. En els últims anys, com ha contat el seu director comercial, l’emprenedor de la Universitat de València , Francisco Planells, també estan innovant en la creació de productes derivats de la xufa, com la cervesa, l’oli o la farina.

Presentacions innovadores d’empreses en tres minuts
Amb un format innovador, els emprenedors han contat el seu model empresarial en tres minuts en una trobada que també ha comptat amb una zona d’expositors de les empreses participants i les entitats valencianes de suport a l’emprenedor com Fira València, Cámara de Comercio de València o el Parc Científic de la Universitat de València, entre altres.

Durant la trobada, el president de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, Carlos Pascual, ha valorat «l’important paper» que han jugat els més de 900 emprenedors i empresaris que han realitzat alguna de les activitats de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València en els seus quasi quinze anys de trajectòria.

Per la seua banda, tant la presidenta d’Alumni Càtedra de Cultura Empresarial, Lorena Jericó, com el vicepresident, Alejandro Creus, han destacat la necessitat d’una trobada d’aquestes característiques per a propiciar un nexe d’unió entre emprenedors sorgits d’aquesta càtedra de la Universitat de València . L’heterogeneïtat d’empreses sorgides de la Càtedra de Cultura Empresarial «ens permet crear una xarxa de treball i col·laboracions de la qual poden sorgir nous projectes. Aquesta trobada ha estat l’oportunitat per a donar-nos a conèixer i presentar-nos davant d’altres empresaris i inversors de la nostra ciutat». La trobada ha comptat amb la presència del president de la Càtedra de Cultura Empresarial i president de la Cámara de Comercio de Valencia, José Vicente Morata.

El jurat d’aquesta I Trobada Alumni Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València s’ha dividit en cinc blocs de valoració de cadascuna de les presentacions. El jurat ha estat presidit per la sotsdirectora general de Promoció d’Emprenedors de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat Valenciana, María José Ortolá, que s’ha encarregat del bloc d’ocupació. La valoració del bloc de comunicació l’ha realitzat el catedràtic de Filologia Espanyola en la Universitat de València, Salvador Pons; l’apartat d’estratègia l’ha valorat el president i director general d’Estratègia i Direcció, Joaquín Membrado; el bloc de finançament el director Territorial Zona Llevant d’IberCaja, Javier Garín; i de l’apartat d’innovació s’ha encarregat el director de la Fundació Parc Científic de la Universitat de València i catedràtic de Zoologia en la Universitat de València, Juan Antonio Raga.

Alumni CCE
Amb l’objectiu de crear sinèrgies i compartir experiències va nàixer Alumni de Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València  el passat mes de març. Des de llavors, Alumni celebra jornades per als prop de mil emprenedors que han realitzat alguna de les activitats d’aquesta Càtedra, com el curs Qui pot ser empresari?, Programa de Creació d’Empreses o el Programa de Consolidació Empresarial. Fins al moment, s’han realitzat diverses trobades sobre temàtica d’interès empresarial com la importància d’internacionalitzar, l’acceleració de projectes empresarials i la fidelització del client 2.0 a través de xarxes socials. En els pròxims mesos s’aniran realitzant més microtrobades específiques per a emprenedors.

Més informació:
Facebook Alumni Càtedra de Cultura Empresarial