Inici / Notícies
NOTíCIES

El Màster en Gestió Bancària, el primer màster gestionat per ADEIT, compleix 25 anys

El Màster en Gestió Bancària de la Universitat de València, que també s’ha cridat Màster d’Entitats de Crèdit i en Entitats de Dipòsit, ha complit enguany el seu 25 aniversari i ho ha celebrat amb un acte commemoratiu en el qual han participat els directors de totes les edicions del màster, professors i alumnes. Durant aquesta celebració també s’ha clausurat la vintè cinquena edició del màster.

Concretament, el Màster en Gestió Bancària ha format a més de 600 alumnes en la gestió de les entitats de crèdit, abastant tant els seus aspectes teòrics com pràctics. Aquesta formació, com indica el director del màster i professor del Departament d’Economia Financera i Actuarial de la Universitat de València, Francisco Climent, és un «punt de diferenciació» en la carrera professional. Així ho va subratllar també el primer director del màster, el catedràtic Vicente Meneu, qui va indicar que, encara que les condicions inicials no eren les més idònies, les entitats bancàries «contractaven de grat als quals finalitzaven el màster. Aquets màster en el currículum marcava un progrés i així ho veien les entitats financeres», va assegurar Meneu.

Francisco Climent: «Les entitats van a necessitar personal format que sàpia evitar els errors i abusos que s’han comès en el passat»
Fent al•lusió al moment econòmic actual, el professor Climent va reivindicar que, encara que puga semblar que la situació financera no és la més adequada, els estudiants que han realitzat aquest màster tenen una oportunitat «molt gran» perquè «les entitats van a necessitar personal format que sàpia evitar els errors i abusos que s’han comès en el passat», va precisar el director del màster. En aquest sentit, com va indicar l’alumne de la vintè segona edició del màster i interventor general de la Caixa Rural d’Albal, Vicente Ramón Cosme, «els alumnes que hem cursat el màster tenim els coneixements i els valors necessaris perquè la situació actual no es torne a produir».

Per la seua banda, la vicerectora de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín, va protegir la formació que ofereix aquest màster, la docència del qual l’han impartit més de 80 professionals i acadèmics en aquests 25 anys. «Les entitats bancàries formen part de la nostra vida quotidiana i els ciutadans els exigim claredat i rigor. Per això, vam necessitar gent de qualitat i bé formada que sàpia donar resposta», va indicar la vicerectora.

El màster, bona pràctica universitat-empresa en l’ensenyament a Europa
Coincidint amb el 25 aniversari, el Màster en Gestió Bancària també ha rebut altre reconeixement a nivell europeu. Concretament, la Direcció general d’Educació i Cultura de la Comissió Europea, a través d’un projecte coordinat per la Universitat de Cardiff, ha seleccionat al Màster en Gestió Bancària de la Universitat de València com un dels deu programes d’estudi a Europa exemple de bona pràctica universitat-empresa en el camp de l’ensenyament.

Durant l’acte, en el qual s’ha reconegut a Jessica Barber per tenir el millor expedient acadèmic de la vintè cinquena edició del màster, s’ha fet lliurament d’un guardó de reconeixement als exdirectors del màster, Vicente Meneu i María Teresa Barreira; als que han estat professors en les vint-i-cinc edicions del màster Vicente Cuñat, Rafael Genís, Robert Meneu i Vicente Orts; als patrocinadors Cajamar, al Departament d’Economia Financera i Actuarial de la Universitat de València i a l’Institut Valencià de Finances; a la Universitat de València i a ADEIT per la seua gestió en aquestes 25 edicions del màster.

Més informació

Vídeo 25 aniversari Màster en Gestió Bancària

 Notícia publicada: 27/06/2013