Inici / Notícies
NOTíCIES

Els Prínceps d’Astúries recolzen la tasca d’ADEIT per a unir Universitat i empreses

Els Prínceps d’Astúries han rebut en audiència a una representació del Patronat de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) amb motiu del 25 aniversari d’aquesta entitat, dedicada a tendir ponts i a promoure la col·laboració entre la Universitat de València i les empreses valencianes.

Durant l’audiència, que ha tingut lloc en el Palau de la Zarzuela, els Prínceps d’Astúries han reconegut la tasca desenvolupada per ADEIT durant l’últim quart segle, al mateix temps que han qualificat de «fonamental» l’aposta pel coneixement. Al llarg de la recepció, que ha coincidit amb el novè aniversari de noces dels Prínceps d’Astúries, s’ha obert un debat amb els membres del Patronat en el qual s’han repassat alguns dels assoliments més significatius dels últims 25 anys d’ADEIT.

Entre els reptes de futur, el Príncep d’Astúries ha apuntat a la necessitat de fomentar l’emprenedoria entre els universitaris i de crear les condicions necessàries per a facilitar la tornada dels joves que estan eixint del país amb la finalitat de cercar noves oportunitats laborals. Finalment, els Prínceps d’Astúries han animat al Patronat d’ADEIT a seguir treballant i innovant en matèria de cooperació universitat-empresa.

Els Prínceps d’Astúries han reconegut la tasca desenvolupada per ADEIT durant l’últim quart segle, al mateix temps que han qualificat de «fonamental» l’aposta pel coneixement
El president d’ADEIT, Carlos Pascual, ha presentat els principals resultats d’aquesta entitat, sorgida a instàncies del Consell Social, així com de l’evolució de la cooperació entre la Universitat i les empreses en els últims 25 anys. «Universitat i empresa vivien a la fi dels 80 d’esquena, parlaven llenguatges distints i, a més, existia escassa predisposició per a l’enteniment», recorda el president d’ADEIT, amb llarga trajectòria al capdavant d’ADEIT. «Hui, no obstant això, ja ningú qüestiona la importància de la interconnexió i ambdós mons senten que es necessiten», ha explicat el president d’ADEIT.

Per la seua banda, el rector de la Universitat, Esteban Morcillo, ha destacat els més de cinc segles d’existència de la Universitat, la seua avantguarda i el seu «compromís amb la societat», en el qual s’emmarca la creació d’ADEIT. En aquest marc de compromís el rector va remarcar l’aposta de la Universitat de València pel desenvolupament del territori i la defensa del model social europeu, i ha traslladat als Prínceps d’Astúries la preocupació de la Universitat per l’asfíxia pressupostària, la pujada de les taxes universitàries i la iniquitat que representa la insuficiència de beques, les polítiques d’ajustament en R+D+i i la greu situació d’atur entre els joves.
 
Junt amb el president d’ADEIT i al rector de la Universitat de València , han participat en l’audiència altres membres del Patronat d’ADEIT entre els quals es trobaven el president de CIERVAL i de GH Electrotermia, José Vicente González, a més de molts altres empresaris valencians, membres del Patronat d’ADEIT, com els màxims responsables de Banc Santander, Consum, Dacsa, Emivasa, Fundació Bancaixa, Fundació Iberdrola, Pavasal, RNB, Ubesol, Umivale, Verdifresh i Vossloh que també van participar en l’audiència.

25 anys innovant en cooperació universitat-empresa
Al llarg de l’audiència, es van repassar alguns dels programes més representatius d’ADEIT, desenvolupats en el marc dels seus tres eixos d’actuació: formació, innovació i ocupació. Els més de 80.000 estudiants de postgrau, les 115.000 pràctiques en empreses o l’assessoria a més de 20.000 estudiants per a la seua inserció professional o la creació de la seua pròpia empresa han estat alguns dels resultats presentats aquest matí.

El president d’ADEIT ha subratllat el caràcter innovador de les iniciatives posades en marxa. «Vam fer possible moltes fites, hui indiscutibles» ha afirmat, entre les quals ha destacat les primeres pràctiques d’estudiants en empreses –tant a Espanya com en empreses europees–, la gestió dels primers projectes desenvolupats conjuntament per equips d’investigació universitaris i empreses, la creació de la primera Càtedra de Cultura Impresarial i, més recentment, les estades dels primers professors que fan estades en empreses valencianes, entre molts altres.

Carlos Pascual ha tancat les seues paraules apuntant el camí que encara queda per recórrer: «hem de, i volem, seguir innovant en aquesta tasca que, sens dubte, contribuirà positivament no només al desenvolupament de la nostra Universitat i teixit empresarial, sinó també al del conjunt de la societat».

Més informació sobre el 25 aniversari d’ADEIT en:
http://25anys.adeituv.es/ca/