Inici / Notícies
NOTíCIES

Blanqueig de capitals, concurs de creditors i prevenció de la corrupció, 3 nous diplomes

Espanya se situa entre els primers països amb altes cotes de tràfic il•lícit de drogues, delictes relacionats amb la corrupció i economia submergida
En els últims anys, Espanya ha multiplicat per sis les insolvències empresarials. Delictes econòmics, relacionats amb la corrupció o amb el blanqueig de capitals són temes d’actualitat en el nostre país. Així ho expliquen els directors dels tres diplomes que la Universitat de València rellança en aquest curs acadèmic, el Diploma d’Especialització Professional Universitari en Control i Gestió de Concurs de Creditors, el Diploma d’Especialització Professional Universitari en Auditoria, Prevenció i Repressió del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries i el Diploma en Investigació i Prova dels Delictes Econòmics i Relacionats amb la Corrupció.

Aquest últim curs, pioner i únic a Espanya, ofereix formació integral en la matèria, analitzant tots i cadascun dels factors que poden estar implicats en la realitat de la delinqüència organitzada i la corrupció. Segons explica la directora del Diploma en Investigació i Prova dels Delictes Econòmics i Relacionats amb la Corrupció, la professora de Dret Penal de la Universitat de València, Ángela Matallín, Espanya té un nombre «insuficient de jutges per a enjudiciar aquestes conductes delictives» mentre que ocupa «un lloc destacat en determinades formes de criminalitat com són el tràfic de drogues, d’armes, la corrupció i el blanqueig de capitals».

Segons explica Matallín, els estudis realitzats sobre aquesta matèria demostren que actualment existeix un «alt índex de corrupció enfront del que no s’adopten solucions adequades». «El problema d’aquestes figures delictives és la dificultat de la seua persecució perquè requereixen coneixements molt especialitzats», remarca la directora del curs.

Procediment concursal, útil en la gestió d’empreses amb dificultats
Un altre dels cursos que s’engegaran el pròxim mes de març serà el Diploma d’Especialització Professional Universitari en Control i Gestió de Concurs de Creditors, dirigit pel professor de Dret Administratiu i Processal, José Ricardo Juan. Durant aquest diploma s’analitzarà la recent reforma del Dret Concursal a Espanya. Aquesta reforma configura el procediment concursal «com un útil instrument de gestió d’empreses amb dificultats financeres», segons indica José Ricardo Juan. Aquest diploma, com explica el seu director, té la vocació d’oferir una resposta integral a l’empresari concursat, els seus deutors i creditors, els seus representants i assessors jurídics i financers en defensa dels seus interessos, fins i tot, «en els no infreqüents casos en els quals després d’un procediment concursal puga existir una infracció penal».

Altes cotes de tràfic il•lícit de blanqueig de capitals
Espanya se situa entre els primers països amb altes cotes de tràfic il•lícit de drogues, delictes relacionats amb la corrupció i economia submergida. Per açò, una de les figures obligatòria després de l’entrada en vigor de la Llei de Prevenció del Blanqueig de Capitals i del Finançament del Terrorisme en 2010 és la d’experts en l’avaluació de mesures de prevenció del blanqueig de capitals. En aquest sentit, la Universitat de València realitzarà aquest curs la tercera edició del Diploma d’Especialització Professional Universitari en Auditoria, Prevenció i Repressió del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries. Segons explica la directora del diploma, la professora de Dret Penal de la Universitat de València, Carmen Tomás i Valiente, aquest curs té com a finalitat que la figura d’un expert extern en avaluació de mesures de prevenció del blanqueig de capitals «guanye importància».

Més informació:
Diploma d’Especialització Professional Universitari en Control i Gestió de Concurs de Creditors

Diploma d’Especialització Professional Universitari en Auditoria, Prevenció i Repressió del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries

Diploma en Investigació i Prova dels Delictes Econòmics i Relacionats amb la Corrupció

Notícia publicada: 14/02/2014