Inici / Notícies
NOTíCIES

Nous models econòmics basats en la sostenibilitat, nou curs de la Càtedra EBC en ADEIT

La responsabilitat social i la sostenibilitat s’han convertit en referents clau en les organitzacions que persegueixen com a objectiu la creació de valor, no sols economicofinancer, sinó també social i ambiental. Analitzar i estudiar mesures que perseguisquen la creació de valor, no sols economicofinancer, sinó també social i ambiental és el principal objectiu del curs sobre ‘Economies i finances transformadores: sostenibilitat i ben comuna’.

Aquest curs, que se celebrarà en la seu de la Fundació ADEIT els dies 23 i 24 d’abril, està organitzat per la Càtedra EBC d’Economia del Bé Comú de la Generalitat Valenciana i de la Universitat de València.

Han sorgit diferents enfocaments econòmics que tenen com a finalitat oferir un model alternatiu al model econòmic actual i transformador de l’economia, basat en els valors de l’ètica i l’humanisme
En els últims anys han sorgit diferents enfocaments econòmics que tenen com a finalitat oferir un model alternatiu al model econòmic actual i transformador de l’economia, basat en els valors de l’ètica i l’humanisme. Aquests models proposen una economia basada en la sostenibilitat, enteses aquesta com la intersecció entre les dimensions econòmica, social i ambiental.

Durant el curs s’oferirà una panoràmica sobre els principals models d’economies i de finances transformadores que existeixen en l’actualitat. Com explica el responsable del curs, el director de la Càtedra d’Economia del Bé Comú, Joan Ramon Sanchis, s’analitzaran els següents models basats en la sostenibilitat: Economia del Bé Comú; Sostenibilitat Corporativa; Economia Civil; Economia Social i Solidària; i Finances Sostenibles.

Conferència de Christian Felber
La conferència inaugural del curs serà a càrrec de l’austríac Christian Felber, professor universitari i activista, que proposa un model econòmic regulat per a garantir el bé comú. Sota el títol ‘Diners, economia i ben comuna’, Felber exposarà la seua tesi de canvi de model econòmic basat, entre altres canvis, en una substitució del Producte Interior Brut (PIB) com a unitat de mesura de la riquesa per altres indicadors com el ‘Balanç del Bé Comú’ que prevaldria valors com la justícia social, la dignitat humana o la sostenibilitat ambiental.

Inscripció a la conferència ‘Diners, economia i bé comú’ a càrrec de Christian Felber

Inscripció Curs ‘Economies i finances transformadores: sostenibilitat i bé comú’

Notícia publicada: 02/03/2020