Inici / Notícies
NOTíCIES

Un curs acostarà als més de dos milions d’empleats públics als seus drets a nivell nacional

En l’actualitat, 2.576.746 treballadors són empleats públics, segons les últimes dades del Ministeri d’Hisenda i Administració Pública. D’ells, quasi la major part desconeixen els seus drets i prestacions socials. Per això, la Universitat de València presenta el primer Certificat d’Especialització sobre la Protecció Social de l’Empleat Públic en la Comunitat Valenciana.

Dirigit per la professora del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social, María Antonia Pérez Alonso, i per la professora del Departament de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de València, Beatriz Belando, aquest certificat té com principal objectiu oferir una visió global del dret que protegeix als empleats públics, tant laborals com funcionaris.

Aquest certificat té com principal objectiu oferir una visió global del dret que protegeix als empleats públics, tant laborals com funcionaris
«L’Administració és un empresari singular que té unes limitacions legals i pressupostàries concretes, i açò fa que els drets socials, de vegades, estiguen limitats», expliquen les directores del curs. «Quan s’entra a treballar en l’Administració es té informació pels sindicats que coneixen el dret laboral, però moltes vegades es troben amb les limitacions que té treballar per a aquest ens públic. D’ací la importància que els empleats públics sàpien quins són els instruments que tenen per a protegir-se», remarquen les directores.

Per al desenvolupament d’aquest curs s’ha estudiat tota la normativa, tant laboral com administrativa, dels empleats públics i les seues peculiaritats. A partir d’ací, s’ha configurat un manual «únic» que aborda ambdues matèries d’estudi.

Després de l’aprovació de la recent Llei 7/2007, que unifica el règim jurídic i incorpora novetats significatives per als empleats públics, el temari d’aquest curs s’ha adaptat a aquestes especificacions. A més, el certificat d’especialització és aplicable a tots els empleats públics nacionals, no només a treballadors de la Comunitat Valenciana, ja que les obligacions i drets dels empleats públics són les mateixes per a tots els treballadors. «La millor manera d’exercir els teus drets, és conèixer-los», indiquen les responsables del curs. D’ací la importància, com expliquen les directores, que s’impartisca on-line a través de l’Aula Virtual de ADEIT.

Preinscripció oberta en:
Certificat d’Especialització La Protecció Social de l’Empleat Públic

Notícia publicada: 30/09/2013