Inici / Notícies
NOTíCIES

Com funciona el sistema electoral i com pot reformar-se?

Com funciona un sistema electoral i com pot reformara? A aquesta pregunta donarà resposta un nou curs de postgrau organitzat per la Universitat de València. Sota el títol Certificat de Reforma Electoral i les seues Conseqüències, aquesta nova formació permetrà conèixer i comparar els efectes en la representació dels diferents sistemes electorals vigents en l’actualitat.

El Certificat de Reforma Electoral i les seues Conseqüències

Per a això, a través de classes teòriques i pràctiques, s’abordaran qüestions com la dimensió tècnic-política del concepte i realitat del vot, la circumscripció o districte electoral, les llistes electorals, les regles per a convertir els vots dels ciutadans en representació, l’abast i concreció de la proporcionalitat i el principi de majoria, entre unes altres.

Una temàtica que, segons expliquen des de l’adreça el curs, ha guanyat pes en l’opinió pública en els últims anys, degut al fet que la societat considera que l’actual sistema electoral «presenta problemes i disfuncions en els seus diversos nivells de representació».

El curs, que s’impartirà en la seu d’ADEIT des d’abril a juliol en horari de divendres a la tarda i dissabtes al matí, està dirigit conjuntament per Pablo Oñate i per Juan Rodríguez, catedràtic i ajudant doctor, respectivament, del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València.

Més informació sobre el curs

 Noticia publicada: 29/01/2016