Inici / Notícies
NOTíCIES

Espanya, entre els 10 països d’Europa on més envasos es reciclen

El 73 per cent dels espanyols separen residus, la qual cosa situa a Espanya entre els deu primers països en reciclatge d’envasos. Així ho va destacar el gerent de zona d’Ecoembes, Roberto Salvador, durant la clausura del curs El reciclatge a la Comunitat Valenciana: aprendre per ensenyar.

Malgrat aquestes dades, que situen a Espanya al capdavant d’Europa en aquesta matèria, els experts incideixen en la importància de continuar apostant per la comunicació i per la conscienciació en valors mediambientals.

Els docents, peça fonamental per a la conscienciació
A través d’aquesta iniciativa formativa, que ADEIT organitza conjuntament amb la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Ecoembes i Ecovidrio, s’ofereix formació a personal docent de la Comunitat Valenciana de totes les etapes formatives, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. Concretament, el curs es dirigeix a docents adscrits a assignatures com a coneixement del mitjà, ciències de la naturalesa, tecnologia o ciències de la terra, entre altres matèries. Aquesta formació –van coincidir els seus organitzadors– tenen un «efecte multiplicador», en la mesura en què els docents la traslladen als seus grups i la formació aconsegueix a un impacte inimaginable amb l’acció directa.

Els docents que estiguen interessats a rebre formació sobre gestió de residus i envasos, ja poden inscriure’s en la propera edició del curs, que començarà al setembre.

A més de formació on line, el curs contempla la realització d’un taller presencial mitjançant el qual es facilita la translació de les pràctiques a l’aula. Fins al moment, cerca 450 alumnes han rebut aquesta formació en les quatre edicions celebrades. L’alt nivell de preinscripcions posa de manifest –segons va explicar el sotsdirector general d’ADEIT, Vicente L.Francès– el compromís dels professors cap a aquest tipus d’activitats.

En aquest sentit, el responsable de Màrqueting d’Ecovidrio, José Luis Magre, va animar als professors a «seguir el deixant del curs i continuar ensenyant a reciclar més i millor». Per la seua banda, la sotsdirectora general de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Carmen de Rosa, va avançar que des de l’Administració seguiran apostant per aquest tipus d’iniciatives.

Oberta preinscripció per a propera edició
Els docents que estiguen interessats a rebre formació sobre gestió de residus i envasos, ja poden inscriure’s en la propera edició del curs, que començarà a octubre.

Tota la informació en:
www.adeit.uv.es/ecoembesecovidrio/info

Notícia publicada: 27/06/2013