Inici / Notícies
NOTíCIES

Soler: «L’aposta de la innovació i la digitalització millora la competitivitat empresarial

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, s’ha mostrat contundent: «el camí per a la millora de la competitivitat de les nostres empreses passa per una aposta ferma per la innovació, la digitalització i la internacionalització». Així ho ha assenyalat Soler durant la seua conferència ‘La transformació del model econòmic en la Comunitat Valenciana’ emmarcada en el cicle ‘Les conferències d’ADEIT’ oferida al Patronat de la Fundació ADEIT.

Durant la conferència, Soler va ratificar que el model econòmic de la Comunitat Valenciana «exigeix una aposta sòlida per millorar la productivitat a través de la incorporació de tecnologia i coneixement als processos productius, amb l’objectiu d’aconseguir un creixement econòmic estable i sostenible a llarg termini que genere benestar per a totes les valencianes i valencians».

Per a Vicent Soler, la formació s’ha convertit en un «factor clau» per a la generació de competències essencials en el món empresarial «que ens permeten fer front als reptes que presenta una economia globalitzada». «Les Universitats són una fàbrica de talent i les nostres són de les més capdavanteres del món», ha subratllat.

Pel que respecta a l’administració ha afegit que les polítiques que es plantegen han de dirigir-se a l’impuls del coneixement i la innovació. En aquest sentit, Soler ha explicat que el protagonisme és fonamentalment de l’empresariat. «Enfront de les estratègies a curt termini dels especuladors, que ja hem vist com ens han abocat a la crisi, són les estratègies empresarials a llarg termini, afegint als seus objectius la rendibilitat social, les que aconseguiran la fi última del seu propòsit que no és un altre que la millora de la competitivitat en aquest món globalitzat», ha indicat.

El president de la Fundació ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, ha qualificat la conferència del conseller de «molt sugeridora» i li ha agraït tornar a comptar amb el seu coneixement com a expert economista en una ponència en ADEIT.

Notícia publicada: 27/03/2019