Inici / Notícies
NOTíCIES

Avanços en control de plagues i protecció d’insectes beneficiosos en el Congrés SIP/IOBC 2019

Els últims avanços a nivell mundial en les àrees de control biològic de plagues mitjançant l’ús de microorganismes, la protecció d’insectes beneficiosos, com les abelles, o la protecció de cultius mitjançant microorganismes seran alguns dels temes que s’abordaran durant el Congrés SIP/IOBC 2019. En aquesta ocasió coincideix la celebració de dues cites importants que, per primera vegada es realitzaran a València: la 52nd Annual Meeting of the Society for Invertebrate Pathology (SIP) i la 17th Meeting of the IOBC-WPRS.

Els organitzadors del congés, els catedràtics Juan Ferré i Baltasar Escriche, formen part del grup de Control Biotecnològic de Plagues de l’Institut Universitari ERI UV
Del 28 de juliol a l’1 d’agost, València acollirà aquestes dues reunions organitzades pels catedràtics de la Facultat de Ciències Biològiques, Juan Ferré i Baltasar Escriche que formen part del grup de Control Biotecnològic de Plagues de l’Institut Universitari ERI de la Universitat de València. Un dels grups amb una posició molt destacada a nivell mundial en la seua àrea i els seus investigadors formen part del ránking d’investigadors més citats de l’estat espanyol.

La celebració conjunta d’aquestes dues cites dotarà a aquesta trobada d’una massa crítica major a l’hora de compartir coneixements i fer col·laboracions. S’espera rebre entre 450-500 congressistes des d’entomólogos, biòlegs marins i patòlegs d’invertebrats, fins a bioquímics, biotecnólogos i químics.

Cultius Bt, revolució de l’agricultura mundial
Així ho explica Ferré que també subratlla que s’abordarà el més espectacular descobriment succeït en els últims anys: les proteïnes responsables de l’acció insecticida de Bacillus Thuringiensis. Els gens d’aquest bacteri han pogut ser transferits a plantes donant lloc als cultius coneguts com a ‘cultius Bt’. Els cultius Bt estan protegits enfront de l’atac d’insectes. Una tecnologia que ha revolucionat l’agricultura a nivell mundial en el seu vessant de la protecció de cultius, remarca Ferré.

Més informació:
https://congresos.adeituv.es/SIP-IOBC-2019/ficha.en.html

Notícia publicada: 08/05/2019