Inici / Notícies
NOTíCIES

València reunirà a més de 450 especialistes en control de plagues en el congrés SIP

Els últims avanços a nivell mundial en les àrees de control biològic de plagues mitjançant l’ús de microorganismes, la protecció d’insectes beneficiosos, com les abelles, o la protecció de cultius mitjançant microorganismes seran alguns dels temes que s’abordaran durant el Congrés SIP/IOBC 2019. En aquesta ocasió coincideix la celebració de dues cites importants que, per primera vegada es realitzaran a València: la 52nd Annual Meeting of the Society for Invertebrate Pathology (SIP) i la 17th Meeting of the IOBC-WPRS.

Al congrés assistiran 465 especialistes, procedents de diferents àmbits com l’entomologia, la biologia marina, la patologia d’invertebrats, la bioquímica, la biotecnologia o la química, entre altres camps.

Des del 28 de juliol i fins a l’1 d’agost, València acollirà aquestes dues reunions organitzades pels catedràtics de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València, Juan Ferré i Baltasar Escriche, que formen part del grup de Control Biotecnològic de Plagues de l’Institut Universitari ERI de la Universitat de València. Es tracta d’un grup amb una posició molt destacada a nivell mundial en la seua àrea. A més, el seu personal investigador es troba entre el més citat dins de l’estat espanyol.

Al congrés assistiran 465 especialistes, procedents de diferents àmbits com l’entomologia, la biologia marina, la patologia d’invertebrats, la bioquímica, la biotecnologia o la química, entre altres camps.

Cultius Bt, revolució de l’agricultura mundial
Durant la trobada, a més, s’abordarà el més espectacular descobriment dels últims anys en aquest camp: les proteïnes responsables de l’acció insecticida de Bacillus thuringiensis. Els gens d’aquest bacteri han pogut ser transferits a planta i han donat lloc als cultius coneguts com a ‘cultius Bt’. Uns cultius que estan protegits enfront de l’atac d’insectes. Aquesta tecnologia ha revolucionat l’agricultura a tot el món en el seu vessant de la protecció de cultius, explica Ferré.

Més informació:
https://congresos.adeituv.es/SIP-IOBC-2019/ficha.en.html