Inici / Notícies
NOTíCIES

Generalitat i fundacions universitat-empresa signen un acord per finançar emprenedors

Estimular la creació i desenvolupament d’iniciatives emprenedores a través del finançament de projectes innovadors és el principal objectiu de l’acord de col•laboració que van signar la passada setmana el secretari autonòmic d’Economia i Ocupació de la Generalitat Valenciana, Fernando Díaz, amb els presidents de les tres fundacions universitat-empresa valencianes, Manuel Broseta, Ivan L.Sempere i Rafael Benavent, de València, Alacant i Castelló, respectivament.

Al llarg de la signatura, que ha tingut lloc en la seu de la Fundació Universitat-Empresa de València (ADEIT), el conseller d’Economia, Màximo Buch, ha anunciat que la Generalitat Valenciana, a través d’IVACE-Finançament, va a destinar 13 milions d’euros al finançament d’emprenedors.

En concret, segons ha anunciat el titular d’Economia, es finançaran entre 20.000 i 170.000 euros projectes de pimes o micropymes de qualsevol sector, prioritzant els projectes més innovadors. Un àmbit, el de la innovació, en el qual, segons ha apuntat Buch, és especialment important el paper de les universitats. «Les universitats són la pedrera dels empresaris del futur i les que han d’impulsar aquesta societat», ha subratllat, al mateix temps que ha reiterat la importància de l’emprenedoria com a via per a la recuperació econòmica. «L’emprenedoria, al costat de la innovació i la internacionalització, són clau per a eixir de crisi», ha assenyalat Buch.

2.000 noves ocupacions
Per mitjà d’aquest nou conveni, segons ha apuntat el conseller d’Economia, es pretén impulsar la creació de noves empreses i llocs de treball. Des de finals de 2011 –ha recordat Buch– la Generalitat ha destinat 7,4 milions d’euros a finançar 74 projectes empresarials que han propiciat la creació de 800 ocupacions. En els pròxims anys, el conseller preveu la creació de 2.000 nous llocs de treball  en el marc del finançament a emprenedors.

En els propers anys, el conseller d’Economia preveu la creació de 2.000 nous llocs de treball en el marc de la línia d’emprenedors
Màximo Buch ha aprofitat l’acte per a reconèixer el paper que les fundacions universitat-empresa juguen com a «corretja de transmissió des de la Universitat a la societat». Seran les fundacions universitat-empresa valencianes les encarregades d’avaluar els projectes i de gestionar la sol•licitud de finançament a l’IVACE en el marc d’aquest projecte.

El president del Consell Social i d’ADEIT, Manuel Broseta, ha recordat el paper que juga la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València per a difondre l’esperit emprenedor entre la comunitat universitària, al mateix temps que ha agraït «la sensibilitat de la Generalitat cap als emprenedors com a figura clau per al creixement de la societat», ha assenyalat.

En aquesta mateixa línia, el president de la Fundació Empresa Universitat d’Alacant, Iván L.Sempere, ha manifestat la seua satisfacció per l’engegada d’aquest instrument financer que ha qualificat de «àgil, eficaç i oportú» ja que –segons ha subratllat– «necessitem més i millors empresaris; un territori sense empresaris és un territori sense il•lusió i sense recursos», ha dit.

Per la seua banda, el president de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa de Castelló, Rafael Benavent, ha posat l’accent en la importància de l’acord. «El dia de hui representa un pas al capdavant del govern a favor de l’acostament de dos mons que encara s’ignoren en un percentatge important; tots els esforços d’aproximació de la societat civil a la Universitat i de la Universitat a la realitat de l’empresa són positius», ha apuntat.

Notícia actualitzada: 20/01/2014