Inici / Notícies
NOTíCIES

La gestió duanera, clau per a la competitivitat d’empreses en mercats globals

La importació de mercaderia és una activitat cada dia més rellevant en el context internacional de les empreses atès que les diferents fases de producció es duen a terme en diferents països, la qual cosa fa necessari gestionar fluxos de productes d’un país a un altre fins a arribar finalment fins al país on es comercialitzen i consumeixen. El dret duaner cobra un «paper protagonista» en aquestes transaccions ja que el desconeixement per part dels professionals encarregats de la gestió d’aquestes transaccions pot convertir-se en una barrera d’accés a l’hora de desenvolupar aquesta activitat econòmica o fins i tot pot fer que aquests incórreguen en responsabilitats –per exemple, tributàries-.

Aquest curs eximeix de la prova teòrica que ha de superar-se per a habilitar-se com a representant duaner pel que els qui superen aquest curs tan solament realitzaran la prova pràctica per a obtenir l’acreditació

Així ho explica Santiago Ibáñez, professor titular del departament de Dret Financer i Història del Dret de la Universitat de València i director de la cinquena edició del Diploma d’Especialització en Dret Duaner de la Unió Europea de la Universitat de València. Aquest diploma ofereix una formació completa que prepara per a l’exercici, no solament de representació duanera, sinó també d’assessoria estratègica i gestió en aquesta matèria.

«L’alumnat aprèn a enfrontar-se a problemes i dificultats que puguen plantejar-se en activitats relacionades amb la importació i aprenen a dissenyar estratègies de compliment òptim el que permet reduir costos a les empreses», explica Ibáñez.

Aquest curs, que se du a terme per l’Aula Virtual d’ADEIT i que tracta de cobrir una llacuna formativa que afecta a un ampli sector d’activitats econòmiques, constitueix un element de competitivitat ja que «ofereix l’oportunitat d’aprofitar aquells avantatges i possibilitats que l’ordenament posa a la disposició dels operadors econòmics», assenyala el seu director. Així mateix, se centra en les múltiples qüestions que aquest sector de l’ordenament planteja i millora el coneixement en aquesta matèria als qui presten serveis d’intermediació i assessoria.

La Comissió Europea ha atorgat el seu segell de qualitat a aquest curs després de seleccionar-ho com a Mòdul Jean Monnet

Seleccionat per la AEAT i la Comissió Europea
Aquest curs ha sigut seleccionat per l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) per a eximir de la prova teòrica que ha de superar-se per a habilitar-se com a representant duaner, conforme a la Resolució de la AEAT del 21 de juliol de 2016. D’aquesta manera, l’alumnat que supera aquest curs tan solament realitzaran la prova pràctica per a obtenir l’acreditació que els permet actuar com a representants duaners assumint així la realització i tramitació de declaracions en duana per compte dels seus clients. Així mateix, la Comissió Europea ha atorgat el seu segell de qualitat a aquest curs després de seleccionar-ho com a Mòdul Jean Monnet, la qual cosa demostra la seua excel·lència.

Més informació i inscripció: Diploma d’Especialització en Dret Duaner de la UE

Notícia publicada: 20/06/2017