Inici / Notícies
NOTíCIES

La tecnificació dels processos electorals produeix un augment en la demanda d’experts

Com a conseqüència de la progressiva tecnificació dels processos electorals i l’auge de l’observació electoral internacional, les institucions i organismes electorals demanden, cada vegada més, especialistes en assumptes electorals per ajudar a enfortir i consolidar els processos de democratització.

Per cobrir aquesta demanda, la Universitat de València va engegar l’any passat la primera edició del Màster en Assumptes Electorals, únic entre les universitats espanyoles. Aquest postgrau aprofundeix en la matèria introduïda pel Diploma en Assistència Electoral i Observació Electoral Internacional per formar experts especialitzats en l’àmbit dels sistemes polítics, la representació i els processos electorals.

A causa del gran acolliment que va tenir el màster en la seva primera edició, el proper mes de febrer, començarà una nova edició, sota la direcció d’Adoración Guamán, professora del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, i José Francisco Sánchez, del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la mateixa Universitat.

L’objectiu principal del màster és formar especialistes capaços de dissenyar, coordinar, gestionar i afrontar els problemes d’un procés electoral
El màster, marcat pel seu caràcter innovador, compta amb la col•laboració de dos projectes de R+D: ‘El procediment electoral davant les noves tecnologies: el vot electrònic’, del Ministeri de Ciència i Innovació, i ‘Els reptes del constitucionalisme democràtic davant les noves tecnologies de la informació i la comunicació global’, de la Universitat de València. L’objectiu principal del màster és formar especialistes capaços de dissenyar, coordinar, gestionar i afrontar els problemes d’un procés electoral, amb especial interès, en l’assessorament i l’observació electoral internacional.

La seua transcendència global, la modalitat a distància i l’ús de les noves tecnologies de formació i comunicació permetran que estudiants d’altres països, fonamentalment d’Amèrica Llatina, puguin accedir al curs. http://cialis-canadian-pharma.com/ El Màster en Assumptes Electorals està dirigit a llicenciats universitaris, principalment de l’àrea de Ciències Socials, com a Dret, Ciències Polítiques, Econòmiques, Administració i direcció d’empreses, Humanitats, així com para professionals en actiu o funcionaris de l’Administració Pública i membres d’organismes electorals.

El programa inclou coneixements teòric-pràctics relatius als drets humans, l’ordre internacional, la teoria de la democràcia i de la participació política i els sistemes polítics i processos electorals, entre altres qüestions.

Tots aquells interessats en la formació professional en l’organització, gestió i control de processos electorals podran inscriure’s fins al 30 de gener a través de la pàgina web de ADEIT.

Més informació i inscripcions en:
Màster en Assumptes Electorals

Notícia publicada: 30/12/2014