Inici / Notícies
NOTíCIES

Un diploma, únic en la C. Valenciana, oferirà formació en teràpies assistides amb animals

En les persones majors estar amb animals ajuda a superar les pèrdues pròpies de l’edat i produeix una millor qualitat de vida
La Universitat de València comença un nou diploma propi, únic en la Comunitat Valenciana, que té com objectiu aprofundir en la teràpia i educació assistida amb animals. El Diploma en Teràpies Assistides amb Animals: Fonamentació i Pràctiques analitzarà els efectes fisiològics i psicològics de la interacció amb els animals i la importància d’aquests per a la salut. Les intervencions terapèutiques amb animals tenen beneficis terapèutics en situacions de malaltia i en diferents etapes del cicle de vida.

Així ho explica la codirectora del Diploma en Teràpies Assistides amb Animals: Fonamentació i Pràctiques i professora del Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de València, Laura Dolz, que subratlla que en les persones majors estar amb animals «ajuda a superar les pèrdues pròpies de l’edat i produeix una millor qualitat de vida». En malalts crònics la teràpia amb animals disminueix l’estrès i promociona el suport social, mentre que en pacients amb trastorn generalitzat del desenvolupament, remarca Dolz, aquesta teràpia proporciona avanços en àrees com la comunicació, el compliment de les tasques i el desenvolupament de la capacitat d’enfocar l’atenció.

Foment del respecte i teràpia amb animals
En aquest sentit, aquest diploma, codirigit també per la experta en Psicologia Ceres Faraco, també abordarà les múltiples propietats beneficioses que existeix després de la interacció amb animals. La codirectora del curs explica que, en casos de trastorn depressiu major, els animals faciliten que la persona desenvolupe la seua atenció cap al món exterior el que és un «estímul per a viure». A través dels tres mòduls en els quals es divideix aquest diploma de primera edició, el professional podrà experimentar, de forma pràctica i teòrica, no només la utilitat dels animals en l’àmbit de la teràpia com subratlla Dolz, sinó que es fomentarà el respecte i l’empatia feia ells.

Aquest diploma, la preinscripció de la qual està oberta, es realitzarà en línia a través del Aula Virtual d’ADEIT.

Més informació i preinscripció en:
Diploma en Teràpies Assistides amb Animals: Fonamentació i Pràctica

Notícia publicada: 26/07/2013