Inici / Notícies
NOTíCIES

El futur del model productiu i la innovació, en una nova jornada de la Càtedra Prospect

El debat sobre la transformació del model productiu valencià està plantejant-se des de fa dècades com a conseqüència de la seua excessiva orientació al sector immobiliari. La crisi econòmica ha posat en evidència les febleses d’aquest model en el món globalitzat i la necessitat d’apostar per un nou model basat en la innovació i tecnologies del coneixement.

En aquest context, la Càtedra Prospect 2030, que dirigeix el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València Joan Romero, va presentar la setmana passada nou seminari. Sota el títol “Model productiu i innovació. Reptes de futur”, ADEIT va ser el lloc triat per a la celebració dels dos panells d’experts en els quals es materialitza aquest seminari, que està organitzat per l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), Càtedra Prospect 2030 i el Departament de Geografia de la Universitat de València, en col·laboració amb la Fundació ADEIT.

El principal assumpte radica en com fem el que fem. Això és el que defineix realment a un sistema productiu: la seua capacitat de crear valor afegit.
García Reche.
Andrés García Reche, vicepresident executiu de l’Associació Valenciana d’Innovació, va impartir la conferència inaugural: «en parlar de model productiu i del seu diagnòstic, tenim un problema. I no es tracta d’un problema relacionat amb els sectors productius ni amb l’especialització sinó amb el valor afegit: el principal assumpte radica en com fem el que fem. Això és el que defineix realment a un sistema productiu: la seua capacitat de crear valor afegit», va apuntar García Reche.

El director de la Càtedra Prospect, Joan Romero, va subratllar en la seua presentació la necessitat de crear fòrums de debat i discussió que siguen perdurables i fugen dels cicles polítics: «En la Càtedra Prospect hem pres com a model el think-tank del Real Institut Elcano o el de France Stratégie. La ciutadania ha de ser conscient dels reptes als quals ens enfrontem», va assenyalar. En aquest sentit, en el marc d’aquesta nova Càtedra, està previst un nou seminari, aquesta vegada amb els reptes i propostes davant els envelliments de la població com a tema principal. Seran els pròxims 24 i 25 d’octubre en la Facultat de Geografia.

Notícia publicada: 17/10/2019