Espanya és la primera potència del món en producció i exportació d’oli d’oliva amb una producció, en l’última campanya, d’1.804.938 tones. A més de la producció d’oli, que va generar l’any passat un valor econòmic de 3.592 milions d’euros, Espanya també és el tercer productor mundial de vi i most, amb una facturació total dels cellers espanyols de 6.500 milions d’euros a l’any i que compta amb una superfície de 969.000 hectàrees de vinya, un 13% del total mundial.
Per a donar resposta amb formació actualitzada sobre mètodes i tècniques de cultiu de la vinya i de l’olivera, l’elaboració de vins, la producció de diferents tipologies comercials de l’oli, l’anàlisi de productes, la comercialització i la seua investigació naix el primer màster en línia que combina l’estudi de la viticultura, l’enologia i l’olivicultura.
De l’origen del producte fins al seu consum final
El director del màster, el professor del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València, Giuseppe Meca, explica que, pel propi caràcter multidisciplinari del màster, el seu principal objectiu és acostar a la realitat laboral del sector.
«El màster ofereix una visió global i avançada de l’origen del producte vitivinícola fins al seu consum final, estructurant-se en assignatures que pertanyen a tres matèries fonamentals: viticultura, enologia i comercialització del vi, repetint la mateixa estructura per la part inherent a l’olivicultura i a la tecnologia i processos dels olis i derivats», subratlla Meca.
A més d’estar en contacte amb sommeliers, enòlegs i viticulturs, en el màster impartiran docència professionals de reconegut prestigi, tant a nivell nacional com internacional. I l’alumnat podrà comptar fins amb 900 hores de pràctiques en cellers i empreses del sector de l’oli.
Més informació i inscripcions:
Màster Propi en Viticultura, Enologia i Olivicultura de la Universitat de València
Notícia publicada: 23/11/2020