Inici / Notícies
NOTíCIES

L’Estratègia Espanyola de Responsabilitat Social de les Empreses es presenta en ADEIT

Després de Barcelona i Bilbao, ha estat València i, en concret, la seu de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) el lloc triat per a la presentació de l’Estratègia Espanyola de Responsabilitat Social de les Empreses 2014-2020, elaborada pel ministeri d’Ocupació i Seguretat Social del Govern d’Espanya.

L’acte, organitzat conjuntament pel club d’Excel·lència en Sostenibilitat i la Càtedra de Cultura Empresarial, ha reunit en ADEIT a agents econòmics i socials tant del sector privat com el públic, que han tingut l’oportunitat de conèixer els detalls d’aquesta estratègia, aprovada pel consell de Ministres fa tot just dues setmanes.

La secretària d’Estat d’Ocupació d’Ocupació del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Engracia Hidalgo, ha participat en l’obertura de l’acte, juntament amb el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el conseller d’Economia de la Generalitat Valenciana, Màxim Buch; el president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Carlos Pascual; i el secretari general del Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, Juan Alfaro.

«No hi ha política social més important que l’ocupació», ha subratllat la secretària d’Estat d’Ocupació, al mateix temps que ha afirmat que cada vegada són més les empreses espanyoles que aposten per la responsabilitat social. Aquesta estratègia –ha assenyalat la secretària d’Estat d’Ocupaciópretén convertir-se en una eina perquè «el creixement siga sostenible, integrador i generador d’oportunitats d’ocupació de qualitat».

Engracia Hidalgo

Engracia Hidalgo: «No hi ha política social més important que l’ocupació»

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el conseller d’Economia de la Generalitat Valenciana, Màxim Buch, qui ha assenyalat que «a través d’aquesta estratègia s’assegura que l’ocupació generada siga de qualitat» i, en general, contribuirà a l’enfortiment de l’economia espanyola i en concret de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha recordat que la responsabilitat social corporativa té una importància clau per a la Universitat, que ha qualificat com «una institució oberta a la societat i al teixit productiu». Prova d’això –ha dit– és la creació, fa més de 15 anys de la primera Càtedra de Cultura Empresarial i la preocupació per l’ocupació dels seus titulats. «La Universitat està més compromesa que mai amb la societat», ha assenyalat el rector, qui ha aprofitat per a reivindicar el paper de la Universitat: «Tots tenim una responsabilitat compartida; Universitat pública, Administració pública i societat», ha conclòs.

El director general de Treball Autònom, Economia Social i Responsabilitat Social de les Empreses del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Miguel Ángel García, va anar l’encarregat de presentar en detall el document, que parteix de sis principis -competitivitat, cohesió social, creació de valor compartit, sostenibilitat, transparència i voluntarietat- i marca quatre objectius estratègics i deu línies d’actuació, com promoure la RSE com element impulsor d’organitzacions més sostenibles, integrar la RSE en l’educació, la formació i la investigació, Bon Govern i transparència, gestió responsable dels recursos humans i foment de l’ocupació, entre d’unes altres.

A més, al llarg de l’acte s’han presentat exemples de bones pràctiques empresarials, vinculades a l’Estratègia de Responsabilitat Social de les Empreses. En una taula rodona, moderada pel president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, han explicat les seues experiències en aquest àmbit els responsables de les empreses Adecco, Xarxa Elèctrica Espanyola i la pyme valenciana S2 Grup.

Notícia publicada:
7/11/2014.