Inici / Notícies
NOTíCIES

Un fòrum sobre electroquímica presenta hui l’oferta tecnològica en les empreses en ADEIT

En el marc de la XXXIV Reunió del Grup d’Electroquímica de la Real Sociedad Española de Química, ADEIT acollirà el fòrum ‘L’electroquímica en l’empresa’, que tindrà lloc hui, dimecres 17 de juliol. Aquest fòrum servirà de punt de trobada i informació sobre l’oferta tecnològica de les entitats i equips investigadors participants en el congrés amb l’objectiu d’intercanviar opinions sobre la formació, la investigació i la producció. Així ho explica el president del comitè organitzador i catedràtic de la Facultat de Química de la Universitat de València, Francisco Vicente.

En aquest sentit, Vicente indica que aquest fòrum, de assistència gratuïta, suposa una «oportunitat» per als assistents ja que, a més de conèixer l’oferta tecnològica, podran valorar la seua transformació perquè es reflecteix en una millora de la competitivitat de les empreses a través del desenvolupament de nous productes o processos o la millora i el control dels ja desenvolupats. Com explica Vicente, «la formació, la investigació i la producció s’han de desenvolupar conjuntament amb aquests fins».

El fòrum es dividirà en dues parts. En primer lloc, entitats i grups d’investigació presentaran treballs en les sessions precedents del congrés, en què exposaran un resum de les seues ofertes tecnològiques. A continuació, hi haurà una taula redona amb la participació oberta a tots els assistents.

Aplicacions industrials de l’electroquímica en el dia a dia
Com explica el president del congrés de la Reunió del Grup d’Electroquímica de la Real Sociedad Española de Química, l’electroquímica es troba en totes les facetes humanes. «No es podria entendre el fenomen de la ‘Vida’ sense la bomba de sodi-potassi, la transmissió d’impulsos elèctrics del sistema nerviós o els bioxips proteics de les cèl•lules, per citar alguns exemples relacionats amb el funcionament electroquímic dels éssers vius».

A més, la ciència i la tecnologia electroquímiques estan íntimament relacionades amb el fenomen de la corrosió, amb l’emmagatzematge d’energia, amb el desenvolupament de sensors selectius, amb els banys per al depòsit de capes de metalls, amb la pintura per cataforesi, amb l’aplicació electrostàtica de recobriments o amb la fabricació de lleixiu.

Més informació i inscripcions en:
https://www2.adeituv.es/foroelectroquimica

Notícia publicada: 19/06/2013