Inici / Notícies
NOTíCIES

Adolfo Utor: «En la societat actual, les empreses humanes són més competitives»

Adolfo Utor, president de Baleària i nou director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, va situar a les persones en el centre de qualsevol projecte empresarial d’èxit enfront del model tradicional que persegueix només l’obtenció de beneficis. Ho va fer durant la seua conferència inaugural de la 19 edició del curs Qui pot ser empresari?, que es va celebrar a la Fundació ADEIT.

En paraules de Utor, «el principal objectiu de l’empresa del segle XXI és complir amb els seus grups d’interès, contribuint al desenvolupament i creixement de les societats on s’emmarca la seua activitat»

«Ara més que mai, les persones juguen un paper central per a l’èxit de les organitzacions. Les empreses humanes són més competitives», va explicar. Sota el títol ‘’Nou paradigma de l’empresa del segle XXI. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, un mar d’oportunitats”, el president de Baleària va desgranar la seua particular visió de l’empresa, que passa per «la necessitat d’adaptar-se a un nou context d’incertesa en el qual res és estable i obliga a adaptar-nos i innovar o desaparèixer», ja que és així com es pot il·lusionar i entusiasmar a un equip, incorporar noves tecnologies digitals i treballar amb nous models organitzatius, va assenyalar.

En paraules de Utor, «el principal objectiu de l’empresa del segle XXI és complir amb els seus grups d’interès, contribuint al desenvolupament i creixement de les societats on s’emmarca la seua activitat». D’aquesta manera –va apuntar– és com s’aporta riquesa «més enllà d’un concepte purament econòmic, retornant a la societat recursos per a créixer i contribuir al seu desenvolupament. Alguna cosa per al que és necessari, lògicament, comptar amb un compte de resultats positiva».

Juan Manuel Pérez-Mira, president de la Fundació ADEIT, també va intervenir en la inauguració per a agrair el suport de la Universitat a aquest programa que, tal com va explicar, exemplifica com cap la missió de ADEIT, en la mesura –va dir- en la qual «posa en contacte a joves universitaris de diferents àmbits amb empresaris, caracteritzats per la seua energia, dinamisme, passió i entusiasme per l’activitat que realitzen».

En l’acte també van participar Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València i Esteban Morcillo, rector de la institució pública.

Així va donar començament el curs Qui pot ser empresari? en el qual un total de 45 estudiants tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà les experiències dels qui fa anys van decidir emprendre per compte propi la seua aventura empresarial. Així mateix, estan programades diferents visites a empreses i una jornada en el mar de la mà de Baleària.

Notícia publicada: 15/11/2017