Inici / Notícies
NOTíCIES

48 estudiants de la Universitat es formaran en una nova edició de Qui pot ser empresari?

48 estudiants de la Universitat de València comencen una nova edició del curs Qui pot ser empresari? de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València. La sala d’actes de ADEIT va acollir la presentació de la 21 edició del curs que compta amb Mª José Félix, directora general de Gelats Estiu, com a nova directora acadèmica.

La inauguració ha estat presidida per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, acompanyada del president del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, i la presidenta de ADEIT, María Emilia Adán. La lliçó inaugural ha estat a càrrec de la nova directora acadèmica, Mª José Félix, qui es converteix en la primera dona a ocupar aquest càrrec.

Per a aquesta edició i la pròxima, Félix ha dissenyat un programa centrat en les habilitats personals i en l’experiència empresarial. El curs incrementarà les visites a empreses i una vegada finalitzada la formació, l’estudiant presentarà les seues idees de negoci per equips.

En el seu discurs, la rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut agrair “als empresaris i empresàries que formen part d’aquesta experiència única la seua generositat i aposta, i especialment al president del Patronat, Carlos Pascual, autèntica ànima d’aquesta Càtedra”. “Als alumnes us dic que teniu la sort de comptar amb una formació única que reuneix moltes de les característiques d’aquesta universitat: formació interdisciplinària, cerca de l’excel·lència, joventut, il·lusió, experiència, professionalitat i orientació cap a la transferència de coneixement a la societat”, ha afirmat Mestre.

Més de 800 alumnes s’han format en els 20 anys de Qui pot ser empresari?
Organitzat per la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, durant els 20 anys de Qui pot ser empresari? han passat un total de 800 alumnes, que han sigut formats per 25 empresaris i directius d’empreses líders, que han transmés la seua experiència professional a estudiants de grau i postgrau de la Universitat de València. Amb la finalitat d’acostar la realitat empresarial al món acadèmic, el curs de 60 hores i gratuït pretén atorgar als alumnes una formació pràctica que fomente l’esperit d’emprenedoria i empresa.

Nombrosos i destacats empresaris i directius empresarials han sigut els màxims responsables acadèmics d’aquest curs, com Juan Roig de Mercadona, Vicente Boluda de Grup Boluda, Antonio Adés de Ford España, Carlos Bertomeu de Air Nostrum o Adolfo Utor de Baleària.

La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València es regeix per un Patronat presidit per Carlos Pascual i que en l’actualitat compta amb 49 empreses. 25 directius d’aquestes empreses són part del professorat que imparteix el curs Qui pot ser empresari?’ juntament amb alguns docents universitaris.

Notícia publicada: 28/01/2020