Inici / Notícies
NOTíCIES

Un grup d’investigació multidisciplinar de la UV i la UPV,premiats per la seua tasca científica

Entrega de Premios Pro Academia 2013 - Congreso realizado en ADEITUn grup de científics, liderats pel professor de Radiologia de la Universitat de València i director de l’Àrea d’Imatge Mèdica de La Fe, Luis Martí-Bonmatí, han rebut el Premi Pro Acadèmia 2013 per l’exemplaritat del seu treball científic col·laboratiu multidisciplinar centrat en la ressonància magnètica. El grup de científics premiat compta amb investigadors de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València.

Aquest grup, reconegut internacionalment, ha estat guardonat pel seu treball des de fa anys en temes relacionats amb la imatge mèdica, els mitjans de contrast, la ressonància magnètica, el modelatge de senyals i les reconstruccions virtuals de models fisiològics de diverses estructures mitjançant eines molt avançades de computació. Segons ha explicat Peter A. Rinck, president del congrés biennal de la Societat Europea de Ressonància Magnètica, aquest premi contribueix a enaltir el prestigi científic dels avanços en la ressonància magnètica a Europa, entre d’altres àrees d’investigació.

La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València compten amb grups d’investigació que treballen en temes relacionats amb la imatge mèdica i la ressonància magnètica
Els guardonats en 2013, amb el professor Luis Martí-Bonmatí con eix d’aquest grup, són Ángel Alberich Bayarri, Bonaventura Casanova i Estruch, Bernardo Celda, Julio Doménech, Marien Gadea Doménech, Daniel García Párraga, Fernando Gómez, Vicente Hernández, María de la Iglesia, Antonio Pellicer, Montse Robles i Julio Sanjuán. Durant el lliurament del premi, el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha felicitat als guardonats per, a través d’una xarxa multidisciplinar, «generar una excel·lent investigació».

Novetats en la ressonància magnètica presentades durant el congrés
Durante aquests díes també s’ha celebrat el congrés biennal que la Societat Europea de Ressonància Magnètica en ADEIT. Durant el congrés, que s’ha celebrat per segona vegada a València, s’ha presentat algunes de les novetats en aquesta àrea, com la imatge dels processos metabòlics mitjançant carboni hiperpolaritzat, els mitjans de contrast amb propietats terapèutiques, les imatges de cèl·lules i molècules in vivo, la visualització del pH i de les fibres del miocardi in vino i els diferents biomarcadors d’imatge per a quantificar molt diversos aspectes de la fisiologia i la malaltia.

Més informació sobre el congrés en:
http://congresos.adeituv.es/congresos/ficha.en.html?cc=160