Inici / Notícies
NOTíCIES

El 40% dels tractaments de reproducció assistida es realitzen amb òvuls donats

Cada dia, les dones estan retardant més l’edat de maternitat, amb la conseqüent disminució de la fecunditat dels seus ovòcits. Per això, com explica Estrella Durá codirectora del Màster Propi en Infertilitat: Aspectes Psicosocials, Mèdics i Legals de la Universitat de València i membre de l’Institut Polibienestar, es veuen obligades a recórrer a la ovodonació. «El 40% dels tractaments de reproducció assistida que es fan en clíniques de reproducció és amb òvuls donats», afirma.

Selecció d’embrions, avortaments de repetició i genètica dels trastorns mentals seran sol alguns dels temes que s’abordaran durant aquestes jornades en la Fundació ADEIT durant els dies 29 i 30 de març
A més, per aquest retard en l’edat de la maternitat, la preservació de la fertilitat, a través de la congelació d’ovòcits propis per a utilitzar-los posteriorment, s’està convertint en una opció cada vegada més demanda per dones joves que decideixen retardar el moment de ser mares, subratlla Durá.

Durant dos dies, 29 i 30 de març, la Fundació ADEIT serà l’escenari en el qual s’abordaran aquests temes i altres relacionats amb la reproducció assistida com la selecció d’embrions, avortaments de repetició i genètica dels trastorns mentals. Serà en el marc de la jornada ‘Infertilitat i reproducció assistida des d’una perspectiva multidimensional’ en la qual professionals de diferents especialitats mèdiques i legals abordaran la reproducció assistida des d’una perspectiva d’atenció integral de la infertilitat.

«L’atenció a la infertilitat ha de realitzar-se per equips multidisciplinaris en els quals s’integren professionals de la medicina, la psicologia i la infermeria, fonamentalment», afirma Durá. Però, «la realitat, hui dia, no és així». Amb l’objectiu de complementar la formació que s’ofereix als diferents professionals implicats en l’aplicació de les tècniques de reproducció assistida, informant-los i formant-los en aqueixa perspectiva d’atenció integral i multidisciplinària, el Màster Propi en Infertilitat: Aspectes Psicosocials, Mèdics i Legals de la Universitat de València dóna resposta a aquestes necessitats formatives.

«Els professionals de la medicina necessiten conéixer la simptomatologia cognitiva i emocional que molts dels seus pacients presentaran per a identificar-la precoçment i derivar als serveis psicològics; els professionals de la psicologia, per part seua, han de conéixer les qüestions biomèdiques de les tècniques de reproducció assistir per a entendre el complex procés hormonal, per exemple, pel qual passen les persones que recorren a tècniques de reproducció assistida», indica Durá.

 Més informació sobre el Màster Propi en Infertilitat: Aspectes Psicosocials, Mèdics i Legals

Inscripció a:

Notícia publicada: 08/03/2019