Inici / Notícies
NOTíCIES

Jocs i reptes financers en la Gran Final del Finance Challenge de la Universitat

Què s’entén per autofinançament?, Què significa l’expressió “cavaller negre” en l’argot financer? Quin és la diferència principal entre crèdits i préstecs? Són algunes de les preguntes a les quals es van enfrontar els participants de la Gran Final del I Concurs de Reptes Financers “Finance Challenge”, que es va celebrar el passat 18 de febrer en la Biblioteca de Ciències Socials “Gregori Maians” de la Universitat de València.

Sota el lema «Aprèn jugant, gana reptant», la Cátedra de Finances Internacionals – Banc Santander de la Universitat de València va engegar el concurs amb la intenció d’apropar el món de l’economia al públic general i fomentar l’esperit competitiu i afany de superació entre els estudiants: “L’objectiu és aprendre jugant i competint entre ells amb preguntes bàsiques i altres més complicades. És una forma de despertar l’interès per les finances”, va afirmar Constantino José García Martín, Director de la Càtedra de Finances Internacionals i professor de la Universitat de València.

A diferència del Trivial Financer que es va celebrar en 2014, la novetat del Finance Challenge d’aquest any ha estat la modalitat del concurs. Durant 5 dies, del 12 al 16 de febrer, els participants han pogut concursar via online i de forma individual. En total van respondre a més de 600 preguntes dins de 4 categories: supervivència financera, finances per a mortals, una altra visió de les finances i finances per a divins.

Fátima Cano, estudiant de la Universitat de València, va ser la guanyadora del I Concurs de Reptes Financers, el premi del qual consistia en 500 euros. A més, es van lliurar quatre premis de 200 euros per cada categoria. Ricardo Gasperini, Elisabeth Sanchis, Luis Ángel Hernández i Hugo López van ser els guardonats en aquesta ocasió.

El concurs també ha comptat amb la participació del grup humorístic Motiva2 compost per Javier Martín i el Senyor Corrals, els qui van amenitzar el joc i el lliurament de premis amb activitats lúdiques i trucs de màgia.

Mirar l’economia amb altres ulls, objectiu de la Càtedra de Finances Internacionals

Vicent Soler: «Estem fent un pas molt important des del punt de vista de la formació professional»
La Càtedra de Finances Internacionals de la Universitat de València centra la seua activitat en l’organització d’activitats formatives com a cursos, seminaris, jornades o conferències amb el propòsit de millorar els coneixements a l’àrea de finances internacionals. Amb aquest tipus d’experiències lúdiques, la Càtedra pretén animar als estudiants a participar en la resta d’activitats culturals: «És molt motivador perquè als estudiants els pot resultar més atractiu començar a conèixer el món de les finances amb aquest tipus de concursos. A més, els animem al fet que segueixin estudiant, treballant o interessant-se pel món de les finances a través de la Càtedra», va assenyalar Constantino José García. També va agrair la participació dels estudiants i els col·laboradors del concurs, tant a Finances per a Mortals per la creació de la plataforma web com el respatller de la Universitat de València i, en concret, de la Facultat d’Economia.

Com a representant de la Facultuat d’Economia, va assistir el degà Vicent Soler. Soler va felicitar als assistents per participar en el Finance Challenge i va animar a la Càtedra al fet que continuï apostant per aquest tipus de formació complementària: «Estem fent un pas molt important des del punt de vista de la formació professional. Vosaltres us aneu a trobar, al mercat de treball, amb la necessitat de tenir actituds i aptituds que en situacions com aquesta s’aprèn: el fet d’estar, la perspicàcia, el coneixement i també el fet de saber respondre amb rapidesa», va assegurar davant els participants.

Més informació de la Càtedra de Finances Internacionals: 
www.catedrafinanzas.es

Notícia publicada: 23/02/15