Inici / Notícies
NOTíCIES

La cerca de solucions i la presa de decisions de la mà de la Consultoria Estratègica

Els reis bíblics tenien profetes; els sultans persa, visirs; les ciutats gregues tenien en compte a l’Oracle de Delfos i fins i tot la màfia confiava en les seues consigliere. La història mostra així que la humanitat sempre ha sentit la necessitat d’assessorar-se a l’hora de gestionar els seus assumptes i prendre decisions efectives. En l’actualitat i dins del sector empresarial, la consultoria s’ha convertit en un sector en creixement a causa de la seua complexitat i incertesa creixents que constitueixen el seu brou de cultiu idoni.

És per això que la Universitat de València llança la 7ª edició del Màster Propi en Consultoria Estratègica. «La consultoria és un dels principals agents de canvi socioeconòmic. Els consultors actuen, conscient i inconscientment, com a transmissors de les pràctiques empresarials, bones o dolentes; això ja depèn de la seua formació i deontologia», explica José Anastasio Urra, director del Màster Propi en Consultoria Estratègica de la Universitat i professor del departament d’Adreça d’empreses J. J. Renau de la UVEG.

«El paper del consultor naix fonamentalment per la necessitat de cercar solucions a problemes per als quals no hi ha un coneixement generalitzat, bé per la seua novetat o bé per l’específic que és», indica el director del Màster en Consultoria Estratègica
Aquest curs ofereix una formació online en consultoria estratègica i de negoci i permet que les persones interessades a cursar aquesta formació adquirisquen els coneixements necessaris per a la gestió de projectes de consultoria estratègica i per a l’assessorament particular de les àrees vinculades amb les decisions de l’empresa. Així mateix, el màster comptarà amb fòrums, xats i gestió de la comunicació així com amb videoconferències que permetran la interacció constant entre alumne-professor i la dinàmica de grup.

«El paper del consultor naix fonamentalment per la necessitat de cercar solucions a problemes per als quals no hi ha un coneixement generalitzat, bé per la seua novetat o bé per l’específic que és», indica Urrua. El director assenyala, a més, que la consultoria «contribueix a fomentar i estendre una cultura».

«És molt important en consultoria una sòlida formació, tant tècnica com en valors, que contribuïsca al canvi socioeconòmic en positiu, ja que si la consultoria és estratègica solament es pot contemplar com a horitzó de la decisió a llarg termini», compte Urra. En l’edició d’enguany el curs tindrà 4 mòduls addicionals sobre Consultoria de Qualitat, Consultoria Mediambiental, Consultoria del Ben comú i un dedicat al Treball de Final de Màster-, que se sumaran als 8 ja existents. L’equip docent està constituït per 11 professionals del món de l’empresa amb una àmplia experiència en les seues respectives àrees d’especialitat i que «aporten una diversitat de coneixements, experiències i punts de vista molt enriquidors».

Més informació: Màster en Consultoria Estratègica

Notícia publicada: 19/01/2017