Inici / Notícies
NOTíCIES

Formar a personal tècnic en el tractament de residus davant el repte de la UE

Cada persona resident a Europa produeix una mitjana de 500 quilos de residus a l’any. Tan sols un 40% d’aquesta quantitat es recicla. Són xifres que llança la Unió Europea en la seva última Directiva sobre Residus i al paquet sobre Economia Circular. Al nostre país la legislació obliga a que en 2020 la meitat dels residus municipals siguin reutilitzats o reciclats. En 2025, aquesta xifra ha de ser del 55%; en 2030, del 60%; i en 2035, del 65%. En aquest sentit, la Universitat de València està compromesa amb la formació d’especialistes en aquesta matèria, també des de la formació de postgrau.

A la UE produïm una mitjana de 500 kg de residus a l’any. Només un 40% es recicla.
El Màster Propi en Gestió, Tractament i Aprofitament de Residus presentarà enguany la seva edició número set. Conèixer els protocols d’actuació, estandarditzats en matèria de gestió, tractament i aprofitament de residus, i aconseguir posar en pràctica coneixements, habilitats, eines, tècniques i tractaments són alguns dels seus eixos. Aquesta formació és íntegrament on-line i té una durada d’un curs acadèmic complet.

«L’objectiu d’aquest màster és l’obtenció de coneixements per a gestionar des d’un punt de vista tècnic qualsevol tipus de problema en matèria de gestió, tractament i/o aprofitament de residus», apunta Rafael Boluda, catedràtic de Biologia Vegetal de la Universitat de València i director d’aquest màster. Està dirigit, principalment, a personal amb alta responsabilitat en matèria de residus d’entitats locals, empreses de recollida de residus, empreses d’explotació de plantes de tractament i separació de residus, consultores i auditories ambientals.

Més informació: Màster Propi en Gestió, Tractament i Aprofitament de Residus de la Universitat de València

Notícia publicada: 12/11/2020