Inici / Notícies
NOTíCIES

La oftalmobiología molecular, clau per a detectar malalties que puguen ser hereditàries

La Universitat de València organitza el Màster en Oftalmobiología Molecular i Genètica, que combina els aspectes clínics i bàsics de l’oftalmologia tenint en compte les noves tecnologies i ciències de la visió a nivell molecular ja que moltes de les malalties que afecten directament als ulls posseeixen una base genètica pel que poden heretar-se i transmetre’s als descendents. Així ho explica el codirector del Màster en Oftalmobiología Molecular i Genètica de la Universitat de València i cap de la línia de recerca en Glaucoma de la Unidad de Recerca Oftalmológica ‘Santiago Grisolía’, Vicente Zanon.

En l’actualitat, l’oftalmologia molecular i la genètica ocular s’han convertit en instruments fonamentals per a identificar a pacients amb major risc de patir pèrdua de visió i poder afavorir el seu diagnòstic i tractament més adequats al seu procés ocular. El curs cerca cobrir aquest àrea de recerca i combina una forma d’ensenyar de manera coherent tant des del punt de vista pràctic com a teòric en recerca oftalmológica.

El punt central és aprendre a investigar
«Som conscients que els metges han de seguir formant-se en oftalmologia a nivell clínic però necessiten formació a l’hora d’investigar, és a dir, saber què coses es poden plantejar per a tractar de millorar tant prevenció com a aparició primerenca de malalties», explica Zanón.

«Principalment cerquem que els estudiants sàpien investigar, el curs no solament es basa en el que s’aprenga en el laboratori sinó també com han de processar els resultats que obtinguen per a arribar a unes conclusions», indica el codirector.
L’aspecte més nou del curs és que ofereix la visió de l’oftalmologia des del punt de vista de la recerca. «Principalment cerquem que els estudiants sàpien investigar, el curs no solament es basa en el que s’aprenga en el laboratori sinó també com han de processar els resultats que obtinguen per a arribar a unes conclusions», indica el codirector.

Referents en el món clínic com a docents

A nivell estatal, els màsters d’aquestes característiques que hi ha són clínics, dirigits a metges exclusivament i que es deformen en totes les patologies oculars pel que la recerca té menor cabuda. No obstant açò, aquest no està solament enfocat a mèdics oftalmòlegs sinó també a biòlegs, farmacèutics, òptics, infermeres, és a dir, qualsevol llicenciat de Ciències de la Salut interessat en l’àmbit de l’oftalmologia.

Un altre punt interessant del màster són els seus docents: tots «primeres espases» en el seu camp, subratlla Zanón. Tots ells tenen una àmplia experiència professional i molts d’ells són són destacats científics de les entitats gestores espanyoles de ciència i recerca i han sigut guardonats amb premis d’excel·lència com els Rei Jaime I.

Així mateix, aquest màster compagina els aprenentatges teòrics amb la posada en pràctica d’aquests en institucions mèdiques com són l’Hospital Universitari Dr Peset, l’Hospital Universitari i PolitécnicoLa Feyla Facultadde Medicina i Odontologia dela Universitat de València.

Al seu torn, el màster també té una part de modalitat on-line durant el seu estudi. A més, dins del temari, hi ha mòduls molt útils, que per exemple, els MIR van a necessitar si volen fer la seua tesi com és el d’estadística per a oftalmólogos i el de cerques bibliogràfiques que es converteix en fonamental a l’hora d’elaborar un bon treball.

Més informació i inscripcions:
Màster Propi en Oftalmobiología Molecular i Genètica

Notícia publicada: 03/10/2016