Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat de València formarà en Falles i creativitat a través d’un nou postgrau

La Universitat de València llança el postgrau ‘Expert Universitari en Falles i Creativitat’. Una primera edició d’un curs d’especialització únic a nivell autonòmic dirigit a professionals que tinguen a veure amb aquesta festa que opta a ser declararda Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Segons expliquen els directors del títol, el professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social, Gil Manuel Hernández, i el professor del Departament de Didàctica d’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València, Ricard Ramón, la creació d’aquest títol és «necessària», ja que es deu al fet que les Falles «constitueixen una manifestació cultural i festiva de primer ordre, profundament arrelada a la cultura valenciana i a la seua identitat i repleta d’activitats culturals enriquidores per al conjunt de la societat, tant a nivell cultural, econòmic i social».

Les Falles constitueixen una manifestació cultural i festiva de primer ordre, profundament arrelada a la cultura valenciana i a la seua identitat
Al seu torn, davant la possible declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, aquesta festa «precisa d’uns estudis universitaris específics per a aprofundir en el seu coneixement i recerca». Perquè, com remarca Hernández, les Falles «estan plenes d’activitats creatives, des de les més específicament artístiques com la construcció de les Falles, indumentària, orfebreria, fins a les activitats de les comissions falleres, lligades a la sociabilitat, passant pel vessant literari de les Falles que inclou poesia, teatre, prosa i periodisme».

Durant el curs, que començarà a l’octubre de 2016 i s’impartirà en valencià, s’estudiarà la història, el present i el futur i, per tant, capacitarà a l’alumnat per a generar noves dinàmiques de relació amb la festa fallera.

Entre els docents hi ha professors com Romà de Calle, Antonio Ariño, Ricard Horta, Rosa Yagüe, Pau Rausell, Jesús Peris, Jesús Català o José Maria Nàcher; estudiosos de les Falles com Ricard Català, Vicent Borrego, Josep Lluís Marin, Antonio Herrero, Joan Castelló, Antoni Colomina, Lluís Mesa, Frederic Oriola, José Martínez Tormo, Rafael Solaz i Rubén Tello, entre uns altres, i artistes fallers com Víctor Valero, Paco Pellicer o Marisa Falcó.

Més informació i inscripcions en:
Expert Universitari en Falles i Creativitat

Notícia publicada: 27/06/2016