Inici / Notícies
NOTíCIES

La producció d’esdeveniments musicals, una eixida professional en auge a la Comunitat

La Comunitat Valenciana s’ha convertit en un dels principals reclams musicals a l’hora de comprar una entrada per a un festival: l’Arenal Sound a Borriana, el FIB a Benicàssim i el Mare Nostrum a València s’han anat consolidant com els opcions més perseguides pels joves nacionals i internacionals. No obstant això, a la Comunitat també s’omplin sales de menor aforament així com altres esdeveniments sempre amb la música com a teló de fons. És així com especialitzar-s’en la producció d’esdeveniments musicals és converteix en una eina útil per a ampliar els eixides professionals en aquest àmbit.

Per allò, la Universitat de València i Songsforever llancen la segona edició del curs de Producció d’Esdeveniments Musicals que ofereix els materials necessaris per a desembolicar-s’en un sector professional que «tradicionalment s’anava adobant a força de colps, madurant els seues capacitats sobre la marxa» i que llaura «pot ser abordat des del primer moment amb coneixements requerits tant tècnics com a legals i econòmics,», assenyala Vicente Martínez, cordirector del curs. A més, en aquesta segona edició del títol, s’aposta no solament pel pop, el rock o l’electrònica sinó també pel jazz i la música culta «tendint ponts amb Mediterranew Musix», marca autonòmica creada per l’Agència Valenciana de Turisme.

A més, en aquesta nova edició participaren professionals del FIB com és el cas d’Adrián Johnson del FIB; Javier d’Esteban, CCO de Ticketmaster; Iain Hill de Live Nation; Mar Argente de l’Ajuntament de València i Vicent Ros del Palau de la Música. «Aquest curs té com a objectiu contribuir a la professionalització de l’activitat a la Comunitat Valenciana. Així mateix, és una formació intensiva de primer nivell sobre el funcionament real del sector i el mercat de la música en viu, que ate principalment les qüestions tècniques i normatives», explica Martínez.

El curs, que s’impartirà presencialment, tindrà lloc en la Fundació ADEIT entre els mesos de noviembre (dies 10, 11, 17, 18, 24 i 25) i desembre (l’1 i el 2). L’alumnat que pot accedir és tant d’últims cursos universitaris com de titulats en Comunicació Audiovisual, Economia, ADE, Sociologia, Periodisme, Dret o Turisme però també està dirigit a qualsevol professional que ja s’haja iniciat en la indústria musical amb o sense titulació universitària que desitge ampliar els seus coneixements i capacitats professionals

Més informació: Curs de Producció d’Esdeveniments Musicals

Notícia publicada: 01/09/2017