Inici / Notícies
NOTíCIES

Abordar el dolor crònic en pacients, objectiu d’un nou seminari d’ADEIT

Saber tractar pacients amb dolor crònic serà l’objectiu d’un nou seminari dirigit a fisioterapeutes. En moltes ocasions, els professionals tenen dificultats per a portar el seu coneixement del dolor crònic a la pràctica diària, per aquest motiu el ‘Curs sobre dolor crònic i sensibilització central. Neurociència moderna en la pràctica de la fisioteràpia: pensant més enllà de músculs i articulacions’ oferisca respostes a açò. S’impartirà el 3 i 4 d’abril en la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València.

En aquest curs, gestionat per ADEIT i que impartirà l’expert en el tractament de pacients amb dolor crònic Jo Nijs, es començarà explicant la ciència després de la sensibilització central en pacients amb dolor crònic ‘inexplicat. Açò es realitzarà a través de discussions en grups xicotets que plantejaran preguntes. Els ponents guiaran als assistents a través del procés de raonament clínic, incloent l’elecció d’estratègies de tractament adequades per a aqueixos pacients el dolor dels quals puga ser atribuït a la sensibilització central.

Sensibilització central, clau en el tractament del dolor crònic
Així ho expliquen els coordinadors d’aquest curs, els professors de fisioteràpia de la Universitat de València Enrique Lluch i Rafael Torres, que indiquen que «un millor enteniment» dels mecanismes neurobiològiques subjacents en la presentació clínica del dolor crònic, com la sensibilització central, i els millors mètodes per a avaluar-ho en la clínica «poden portar a escollir la intervenció terapèutica més apropiada».

Durant el curs, en el qual també es comptarà amb la col•laboració dels fisioterapeutes experts en el tractament del dolor Jessica Van Oosterwick i Liesbeth Daenen, es presentarà un programa de tractament de fisioteràpia complet per a desensibilitzar el sistema nerviós central en pacients amb dolor crònic, així com els límits d’un entorn multidisciplinari. «L’educació en biologia del dolor és una eina efectiva en aquest cas i pot ser aplicada amb èxit en combinació amb altres estratègies de tractament com a teràpia amb exercicis i en maneig de l’estrès», remarquen els coordinadors del curs.

Més informació i inscripcions en:
http://congresos.adeituv.es/neurociencia/

Notícia publicada: 24/03/2014