Inici / Notícies
NOTíCIES

Com oferir el tractament més adequat en les afeccions de sòl pèlvic?

Les afeccions del sòl pèlvic «tenen una complexa patofisiología multifactorial i han de detectar-se totes les anormalitats anatòmiques i funcionals per a proporcionar el tractament més adequat». Així ens ho explica Laura Fuentes, codirectora del Màster Propi en Fisioteràpia Especialitzada en Sòl Pèlvic de la Universitat de València. Un tractament, com expliquen des de la direcció del màster, que ha anat en augment en els últims anys.

La principal raó és que hui dia existeix més informació a través de xarxes socials i les dones «no es reprimeixen, busquen solucions a la seua problemàtica per a poder fer esport, tindre una vida sexual satisfactòria sense dolor i no portar compresa davant incontinències», subratlla Fuentes. Factors que influeixen en la qualitat de vida de qualsevol dona.

La demanda assistencial va en augment, però existeixen pocs professionals fisioterapeutes contractats
Entre els principals tractaments que es realitzen són els enfocats a les incontinències urinàries, tant en dones menopaúsicas o en un postpart com en homes per derivacions de patologia prostàtica. Altres tractaments estan relacionats amb dolor pèlvic crònic o incontinència fecal. Sense oblidar, com remarca la codirectora del màster, les disfuncions sexuals que deriven de tot això i que moltes vegades no es tracten.

Escassos fisioterapeutes contractats i demanda assistencial en augment
Davant l’augment de la demanda per a oferir aquests tractaments és necessària la formació de fisioterapeutes que puguen treballar de manera especialitzada. Tant als hospitals en els quals ja existeixen unitats de sòl pèlvic, però que l’accés a aquests tractaments requereix de llargues llistes d’espera per als pacients, com en centres sanitaris en els quals, com subratlla Fuentes, la demanda assistencial va en augment, però existeixen pocs professionals fisioterapeutes contractats.

El Màster Propi en Fisioteràpia Especialitzada en Sòl Pèlvic de la Universitat de València compta amb un quadre docent especialitzat en el camp de la uro-gine-pelviperineología i s’abordaran tècniques de valoració com l’ecografia, electroterapia, biofeedback i manometría, així com tècniques de tractament manuals osteopáticas, tant estructurals com viscerals de sòl pèlvic, entre altres. El màster acosta a l’alumnat una visió global del pacient amb una sòlida base anatòmica i fisiològica i amb múltiples tècniques i eines de fisioteràpia que compten amb evidència clínica i amb un raonament clínic, «necessari per a un tractament reeixit», explica la seua directora.

Més informació i inscripcions en:
Màster Propi en Fisioteràpia Especialitzada en Sòl Pèlvic

Notícia publicada: 22/04/2020