Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat de València reconeix la labor dels tutors d’empresa de les seues pràctiques

La Universitat de València ha reconegut la col·laboració que presten els centres de pràctiques i els seus professionals a través de l’organització de jornades en diferents facultats, en les quals ha volgut rendir un tribut a les quasi 5.000 persones que actuen com tutors en empreses i entitats en les prop de 11.000 pràctiques que els estudiants de la Universitat de València realitzen cada any en més de 3.000 organitzacions.

Sociologia, Treball Social, Dret i Relacions Laborals han estat els graus que han centrat les últimes jornades de tutors celebrades. En totes elles, els responsables universitaris –degans, coordinadors de pràctiques, tutors acadèmics, etc.– han agraït la generositat, altruisme i dedicació dels tutors i han subratllat la contribució dels tutors en la formació dels universitaris, que han qualificat d’indispensable. A més, han posat l’accent en la necessitat que els estudiants comproven que els coneixements adquirits en les aules tenen una aplicació pràctica en el mercat laboral. Així mateix, han valorat la funció de les pràctiques com vincle de la Universitat amb el teixit empresarial i productiu i com via d’accés al món laboral.

Per la seua banda, els representants d’empreses que han acudit a les diferents sessions han destacat la novetat, frescor i energia que aporten els joves universitaris a les seues entitats així com la millora en les habilitats i competències necessàries que els proporciona aquesta experiència per a la seua futura incorporació al món laboral. Com aspectes de millora han apuntat a la necessitat d’incrementar i fer més fluïda la relació dels tutors d’empreses amb els tutors acadèmics.

Un de cada deu estudiants en pràctiques, de Dret
Els estudiants del grau en Dret representen una desena part del total d’estudiants de la Universitat de València que cada any realitza pràctiques en empreses i entitats. Un total de 1.132 estudiants de Dret van realitzar pràctiques el passat curs en despatxos, empreses, Generalitat Valenciana, ajuntaments, jutjats o notaries entre altres entitats.

Prop d’un centenar dels 729 tutors que el passat any van tutoritzar les pràctiques des de les diferents entitats van acudir a la jornada celebrada en el Saló d’Actes de la Biblioteca Gregori Maians, que va contar amb la presència de la presidència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, María Pilar de l’Oliva, del secretari autonòmic de Justícia de la Generalitat Valenciana, Antonio Gastaldi, de la degana de la Facultat de Dret, María Elena Olmos, del degà del Col·legi d’Advocats de València, Rafael Bonmatí, del vicepresident del Consell Social i d’ADEIT, Alfonso Maldonado i de la vicerectora d’Estudis de la Universitat de València, Isabel Vázquez.

Tots ells van coincidir a assenyalar la importància estratègica de les pràctiques en l’aprenentatge del dret i l’estreta col·laboració existent entre tots els agents implicats en les pràctiques

des de la implantació d’aquest programa en 1993.

TUTORES/AS GRAU EN DRET

TUTORES/AS GRAU EN TREBALL SOCIAL

TUTORES/AS GRAU EN RELACIONS LABORALS

Notícia publicada: 15/06/2015