Inici / Notícies
NOTíCIES

Una web recull la història de la cooperació universitat-empresa del 25 aniversari d’ADEIT

Amb motiu del seu 25 aniversari, la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) ha recollit la seua trajectòria i assoliments en una pàgina web (http://25anys.adeituv.es/) que projecta la història de la cooperació universitat-empresa en la societat valenciana des dels seus inicis. En aquesta pàgina web es recullen, a més dels assoliments aconseguits en aquests 25 anys en l’apartat 25 anys en xifres, entrevistes amb els principals protagonistes d’aquest recorregut i les principals fites assolides.

En l’apartat La història de ADEIT es recullen algunes de les fites més destacades de la trajectòria de la Fundació, com la creació de la primera càtedra sobre cultura empresarial, el primer catàleg de línies d’investigació adaptat al llenguatge empresarial (PROITEC) o d’un programa per a millorar les habilitats dels estudiants en pràctiques (UNECAM). Aquests són només tres exemples de moltes de les iniciatives pioneres que ADEIT ha posat en marxa.

Els patrons de ADEIT també són protagonistes indiscutibles en aquests 25 anys d’història i amb motiu d’aquest aniversari projecten la seua visió de col·laboració i d’aproximació a la Universitat de València a través d’entrevistes audiovisuals a algunes de les empreses del Patronat d’ADEIT.

En un altre apartat, es recull en primera persona la visió dels protagonistes institucionals en aquests 25 anys. Així, Ramon Lapiedra, Pedro Ruiz i Francisco Tomás com ex rectors de la Universitat de València; Antonio Rico, com primer president d’ADEIT; Esteban Morcillo com rector actual de la Universitat de València i Carlos Pascual com president del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT, ofereixen la seua visió de la creació d’ADEIT, el recorregut en aquests anys i una perspectiva de futur sobre les relacions entre la Universitat de València i el seu entorn socioeconòmic.

ADEIT, referent en matèria de cooperació universitat-empresa
En aquests anys, ADEIT ha gestionat l’oferta de postgrau i d’especialització de la Universitat de València  i s’ha posicionat com punt de trobada d’assistents de tot el món que han participat en els congressos nacionals i internacionals realitzats.

En aquests 25 anys, els estudiants de la Universitat de València han tingut l’oportunitat d’establir un primer contacte amb el món laboral a través de les pràctiques en empreses. Més de 115.000 pràctiques en empreses s’han gestionat en més de 16.000 empreses recolzades per més de 4.000 tutors de pràctiques. Pel que fa a la mobilitat europea, més de 3.000 becaris han realitzat pràctiques en empreses d’altres països europeus en 1.375 empreses europees.

ADEIT també ha apostat en aquest temps per oferir ocupació de qualitat per als titulats de la Universitat de València. Més de 17.000 titulats han rebut formació i assessorament per a trobar treball a través de diferents programes. I gràcies a la gestió de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València més de 3.500 emprenedors han rebut formació per a la creació de la seua pròpia empresa.

Més informació:
25 anys de ADEIT