Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT vist pels estudiants

ADEIT, la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València commemora aquest any el seu 25é aniversari com un referent entre els empresaris, els professors universitaris i, per descomptat, entre els estudiants i titulats universitaris. Promoguda pel Consell Social de la Universitat de València, ADEIT ha treballat al voltant de tres eixos d’actuació: innovació, formació i ocupació, a partir dels quals desenvolupa programes i activitats que tenen l’objectiu d’afavorir l’intercanvi de coneixements i, com a conseqüència, impulsar el progrés econòmic. Però què destaquen els estudiants de la Universitat de València dels programes gestionats per ADEIT?

Si no haguera realitzat aquest curs mai m’haguessin cridat del meu treball actual. Les classes eren molt pràctiques i estaven molt enfocades al que després vaig tindre que aplicar en el dia a dia

ADEIT, referent en formació
Durant aquest període, ADEIT ha gestionat més de 3.300 edicions de cursos de postgrau i d’especialització de la Universitat de València, que han comptat amb prop de 80.000 estudiants, amb l’objectiu d’afavorir la formació universitària i el reciclatge de professionals. És el cas de Juan Carlos Soriano, antic estudiant del Màster en Entitats Financeres qui afirma que el postgrau li va permetre repassar tot el que havia estudiat a la carrera «però amb l’oportunitat de tindre professors que eren professionals de l’àrea en la qual estava treballant». Per a Leticia Castaño, que va cursar el Diploma d’Especialització Professional Universitari en Borses i Mercats Financers Espanyols, la formació de postgrau va marcar la seua carrera professional, «si no haguera realitzat aquest curs mai m’haguessin cridat del meu treball actual. Les classes eren molt pràctiques i estaven molt enfocades al que després vaig tindre que aplicar en el dia a dia, de fet, durant el primer any de treball, recorria als apunts per a solucionar els dubtes que em sorgien al treball».

Estades d‘estudiants en empreses
Els estudiants de la Universitat de València també han tingut l’oportunitat d’establir un primer contacte amb el món laboral a través de les més de 115.000 pràctiques en empreses gestionades per ADEIT en més de 16.000 empreses. «Les pràctiques aporten un rodatge  necessari i per això crec que deuríem fer pràctiques des del primer minut perquè, a més de que és una forma immillorable de conèixer el món empresarial, és una bona forma de que coneguen les teues habilitats com a treballador» assegura Laura Portolés, llicenciada en Dret. Per la seua banda, Carlos Esquer, Diplomat en Ciències Empresarials, remarca la importància de l’adquisició d’habilitats i competències durant l’estada de pràctiques, «les nomenen pràctiques voluntàries però jo crec que deurien ser obligatòries perquè són una molt bona oportunitat d’introduir-te en el món laboral abans d’acabar la carrera i et permeten veure coses que evidentment no pots aprendre a les aules» afegeix.

Les nomenen pràctiques voluntàries però jo crec que deurien ser obligatòries perquè són una molt bona oportunitat d’introduir-te en el món laboral abans d’acabar la carrera

Experiències laborals a Europa
Pel que fa a la mobilitat europea, durant tots aquests anys més de 3.000 becaris han realitzat pràctiques en empreses d’altres països europeus en més de 1.300 empreses europees. Una experiència professional que permet als titulats millorar la seua posterior inserció professional, assegura Carmen Alfonso, que va cursar una beca Leonardo da Vinci a Londres que va ser determinant per a trobar el seu treball actual. «Al tornar vaig començar a valorar tot allò que m’havia aportat la beca Leonardo, sobre tot perquè, a més de l’idioma, t’aporta perspectiva internacional i et permet conèixer millor el mercat laboral».

Ocupació i cultura empresarial
Durant tots aquests anys, ADEIT també ha apostat per oferir ocupació de qualitat per als titulats de la Universitat de València. Més de 17.000 titulats han rebut formació i assessorament per a trobar treball a través de diferents programes d’assessorament per a l’ocupació «que et permeten millorar i repassar les habilitats i les competències necessàries per a poder afrontar una entrevista de treball» afegeix Laura Portolés, que també ha participat en el Programa per a la Millora de l’Empleabilitat dels Titulats (META).

Gràcies a la beca de formació professional pràctica que vaig realitzar a través d’ADEIT em vaig donar a conèixer a l’empresa en la qual treballe actualment. És una molt bona manera de que la empresa et conega i pugues mostrar les teues aptituds i habilitats

Entre molts altres programes, ADEIT també ha promogut l’inserció laboral dels titulats universitaris. «Gràcies a la beca de formació professional pràctica que vaig realitzar a través d’ADEIT em vaig donar a conèixer a l’empresa en la qual treballe actualment. És una molt bona manera de que la empresa et conega i pugues mostrar les teues aptituds i habilitats» afirma Antonio Barberá, que a través d’ADEIT va realitzar una beca de formació professional pràctica.

En termes d’emprenedoria, amb la gestió de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València més de 3.500 emprenedores han rebut formació per a la creació de la seua pròpia empresa, com comenta Carlos Esquer, que també va realitzar el curs Qui pot ser empresari? i que assenyala que «fer aquest curs és molt útil perquè t’ajuda a plantejar-te la possibilitat de crear la teua pròpia empresa una vegada finalitzats els estudis, una cosa que molts universitaris no ens havíem plantejat mai».