Inici / Notícies
NOTíCIES

Ana Lluch: «Càncer no és igual a mort gràcies als tractaments personalitzats»

Ana Lluch_1«Càncer no és igual a mort». Amb aquesta màxima, la prestigiosa oncóloga Ana Lluch, catedràtica de Medicina en la Universitat de València i cap del Servei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Clínic de València, ha centrat la seua ponència en l’última sessió d’Aula Oberta Innovació en l’Empresa celebrada en la Fundació ADEIT de la Universitat de València. Lluch ha dedicat la seua intervenció a la seua especialitat, el càncer de mama. «La superació de curació, en 5 anys, és del 80%», ha afirmat al mateix temps que hasubratllat que ha disminuït la mortalitat en els casos de càncer de mama en els últims anys. El més important: la detecció en fase inicial, que arriba a guarir-se en un 85% dels casos, com ha assenyalat la doctora Lluch.

Tractaments personalitzats, una realitat en la curació del càncer
La disminució de la mortalitat en casos de mama es deu principalment a dos factors: als diagnòstics més precoços a través de screening i als grans avanços en els tractaments basats en la biologia del tumor. Així ho ha explicat la oncóloga Lluch, que ha remarcat la importància dels tractaments personalitzats en l’actualitat. «Açò és una realitat. La recerca traslacional, biologia del tumor-pacient, és essencial», ha apuntat. «La biologia molecular en oncologia ens ha portat a identificar millor les diferents patologies; a identificar factors de pronòstic i predicció; i a identificar ‘dianes terapèutiques’».

Per a açò, ha reivindicat la importància de seguir apostant per la inversió en aquest àmbit: «els tractaments personalitzats ‘a diana terapèutica’ han sigut gràcies a la inversió en recerca i als avanços tecnològics», ha afirmat. Encara que ha reconegut que el cost dels tractaments és alt, ha subratllat que han aconseguit salvar moltes vides. «La recerca, unida a l’assistència, serà l’única forma d’avançar i els pacients només ens tenen a nosaltres per a lluitar».

Ana LLuchEn aquest sentit, la catedràtica ha qualificat la recerca de «absolutament prioritària» i ha advertit que per a que la innovació estiga present en els hospitals «cal millorar la inversió econòmica i aconseguir un major compromís de la societat amb el mecenatge».

La doctora Ana Lluch, que recentment ha sigut nomenada patrona de la Fundació ADEIT, ha estat acompanyada pel president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, qui ha remarcat de la doctora Lluch la seua alta capacitat per a valorar i apostar per la importància de la col·laboració entre el món de la Universitat i la societat.

Notícia publicada: 8/10/2018