Inici / Notícies
NOTíCIES

Les col·leccions de cultius microbians com a suport per a la Biotecnologia

ADEIT va acollir la 33 Reunió Científica de l’Organització Europea de Col·leccions de Cultius (ECCO). La trobada, dirigida als investigadors i al personal tècnic implicat en el maneig de microorganismes i la seua conservació, va estar organitzada pel Consell Directiu de l’Organització Europea de Col·leccions de Cultius Tipus (ECCO) i la Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus (CECT) de la Universitat de València i es van donar cita prop d’un centenar d’especialistes de més de 15 nacionalitats.

La sessió inaugural, celebrada l’11 de juny, va estar presidida pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat per la directora de la CECT i catedràtica de Microbiologia de la Universitat de València, Rosa Aznar, el director general d’Universitats, Estudis Superiors i Ciència dela Consellería d’Educació, Felipe Palau, així com Erna Storgards, membre del consell directiu de ECCO i Daniel Ramón, conseller delegat i director científic de Biopolis S.L., empresa biotecnològica assentada al Parc Científic de la Universitat de València.

Més ciència i millor ciència es tradueix en més vida i millor qualitat de vida.
Esteban Morcillo
En la sessió inaugural Rosa Aznar va destacar la rellevància científica de la trobada dins de l’àmbit professional i investigador i va presentar aquestes jornades com «una oportunitat per a intercanviar les nostres experiències com a investigadors i tècnics implicats en el maneig de microorganismes i conservació en centres de recerca i universitats de diferents països europeus». El rector de la Universitat, Esteban Morcillo, va posar l’accent en la importància científica de la reunió: «més ciència i millor ciència es tradueix en més vida i millor qualitat de vida», va assenyalar. Sota el títol «Microbial genomics and culture collections», Daniel Ramón, autor del llibre Los genes que comemos, va impartir la conferència inaugural.

El tema central de la reunió científica va ser la importància de les col·leccions de cultius microbians com a suport dels desenvolupaments biotecnològics, mantenint i fomentant la recerca base en taxonomia: «aquesta edició pretén fomentar el debat en aspectes relacionats amb els avanços en aïllament i conservació dels microorganismes, mètodes moleculars per a la identificació i anàlisi de les comunitats, aplicacions biotecnològiques dels microorganismes, patents i intercanvi d’informació entre bases de dades», va assenyalar Rosa Aznar, directora de la CECT.

Notícia publicada: 12/06/2014