Inici / Notícies
NOTíCIES

La meitat dels adolescents espanyols de 16 anys han patit una intoxicació etílica

Islàndia era un dels països europeus amb majors taxes de consum d’alcohol entre els joves a la fi dels anys noranta. No obstant açò, les xifres de consum d’aquesta substància addictiva en el país han canviat radicalment: solament el 5% dels joves reconeix haver consumit alcohol en l’últim mes segons un informe realitzat per diferents experts universitats de tot el món.

La Universitat de València llança la primera edició del Certificat Universitari en Intervenció amb Joves Consumidors Intensius d’Alcohol
No obstant açò, la situació a Espanya és molt diferent. Segons mostra l’Enquesta sobre Ús de Drogues en Ensenyaments Secundaris a Espanya (ESTUDES), l’edat en la qual els joves espanyols -tant xics com a xiques- comencen a beure alcohol se situa en els 13,8 anys, abans de complir tan sol els 14. Així mateix, 1 de cada 4 alumnes de 14 anys ja ha patit una intoxicació etílica alguna vegada (23,2%); en el cas dels adolescents de 15 anys, aquest percentatge s’incrementa fins al 39,8% i en el de 16 anys, ja són més de la meitat els estudiants que han experimentat una borratxera (56,5%).

El binge brinking és un altre factor que té en compte aquesta enquesta, es tracta d’un ‘consum per afartament’, és a dir, es produeix quan els adolescents han pres 5 o més gots, canyes o copes de begudes alcohòliques en una mateixa ocasió, en un interval aproximat de dues hores. Si bé és cert que en el grup de 14 anys, el valor de l’indicador no aconsegueix el 15%, la prevalença augmenta i s’aproxima al 40% entre els qui tenen 16 anys.

Conscient d’aquesta situació, la Universitat de València llança la primera edició del Certificat Universitari en Intervenció amb Joves Consumidors Intensius d’Alcohol. Un títol útil per a professionals que treballen en contacte directe amb joves d’entre 14 i 25 anys en centres educatius, ONGs, centres de reeducació de menors així com de prevenció i tractament.

A través del certificat, el estudiantat coneixerà com aplicar determinats programes de prevenció universal, selectiva i indicada per a pal·liar aquesta problemàtica. A més, seran capaços de determinar el nivell de trastorn per consum d’alcohol (lleu-moderat o greu) des de la perspectiva biopsicosocial per a poder aplicar les tècniques d’avaluació i intervenció psicològica corresponents.

Més informació i inscripció:
Certificat Universitari en Intervenció amb Joves Consumidors d’Alcohol

Notícia publicada: 26\01\2018