Inici / Notícies
NOTíCIES

Climent: «Si canviem l’individualisme per l’experiència col·lectiva, generarem més valor»

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, va apostar ahir en ADEIT per una producció col·lectiva i per la persecució d’un model en el qual les persones siguen el centre de la producció. «Si canviem l’individualisme per l’experiència col·lectiva, generarem més valor», va afirmar. El conseller d’Economia va defensar la cooperació i col·laboració com punts clau per a aconseguir l’objectiu de «competir des de la cooperació».

Ho va fer al llarg de la seua ponència en el marc Les Conferències de ADEIT, sota el títol Cap a un nou model productiu: sostenible i competitiu, va analitzar la situació actual de l’economia valenciana i va repassar quins han de ser les seues característiques principals.

«Cal apostar per un model en el qual els diners és un mitjà i no la fi última» –va dir Climent–, al mateix temps que va ressaltar la importància de l’emprenedoría i la intel·ligència col·lectiva com mig per a generar valor afegit. «Necessitem apostar pels autònoms i l’impuls a pymes i impulsar els sectors tradicionals i emergents», va emfatitzar el conseller.

Des de la consellería –va explicar Climent– el gran objectiu és canviar el model productiu i avançar cap a un model basat en el coneixement, la investigació i la innovació i que genere ocupació de qualitat. «Hem d’invertir la piràmide de la nostra estructura productiva», –va subratllar el conseller–, qui va anunciar que la consellería donarà suport als sectors tradicionals així com a altres sectors emergents capaços de guanyar crèdit, mitjançant la seua introducció en el procés productiu per a poder generar valor competitiu.

A pesar d’afirmar que s’albira una recuperació econòmica, Climent no va desaprofitar l’oportunitat de ressaltar que «la situació dels valencians està molt lluny de ser positiva» i va subratllar que «és molt més greu que la del panorama espanyol i europeu». 

Rafael Climent: «l’economia i la societat valenciana estan en greu perill de perdre el tren del progrés econòmic».

«La pèrdua de potencial econòmic respecte al conjunt de l’estat no és un problema conjuntural, sinó un problema estructural» –va dir Climent– i per a solucionar el problema va proposar un llistat d’objectius dirigits a crear una economia sostenible en l’esfera social, econòmica i mediambiental com reduir l’atur juvenil, finançament empresarial i potenciació de les empreses emprenedores, entre uns altres.

La conferència, que va ser presentada pel president del Consell Social i de ADEIT, Manuel Broseta, va contar amb l’assistència de les màximes autoritats del món de la Universitat, de l’Administració i del món de l’empresa. El rector de la Universitat, Esteban Morcillo; les secretàries autonòmiques d’Economia Sostenible i Hisenda, Mª José Mira i Clara Ferrando, respectivament; el president de la Cambra de comerç, José Vicente Morata; el president de CIERVAL, José Vicente González, van anar alguns dels assistents.

Noticia publicada: 16/02/2016