Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat renova el seu conveni de pràctiques amb el Centre d’Història i Cultura Militar

Durant l’any acadèmic 2013/14, un total de 23 estudiants realitzaran pràctiques en el Centre d’Història i Cultura Militar gràcies al conveni de cooperació educativa que han subscrit el cap d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, Jaime Domínguez; la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez; i el president del Consell Social de la Universitat de València i de la seua Fundació Universitat-Empresa de València, Manuel Broseta.

Amb aquests nous 23 estudiants, procedents de la Facultat de Geografia i Història, seran 143 els alumnes de la Universitat de València que, fins al moment i des del curs 2007/08, han realitzat pràctiques en el Centre d’Història i Cultura Militar, del que és cap el coronel Alfonso García-Menacho Osset.

Per als responsables d’aquest centre, les pràctiques representen una experiència positiva i enriquidora, tal com explica el coronel cap de l’Àrea Cultural del Centre d’Història i Cultura Militar, Pedro Luis Esquivias, qui subratlla la voluntat de col·laboració amb la Universitat de València. «La col·laboració de les forces armades amb les entitats civils ha canviat molt en els últims anys; avui la predisposició de l’Exèrcit a la col·laboració és total», subratlla el coronel.

Per la seua banda, la coordinadora de Pràctiques Externes de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, Francisca Segura, va voler posar l’accent, durant la constitució de la comissió de seguiment d’aquestes pràctiques, en l’alt grau de satisfacció dels universitaris amb aquestes pràctiques, en les quals tenen l’oportunitat de conèixer el treball que es porta a terme des del Centre d’Història i Cultura Militar.

Convenio Centro Museo e Historia MilitarLes pràctiques es desenvolupen en dues àrees concretament del centre; en l’Arxiu Intermedi Militar Centre i en el Museu Històric Militar. En l’arxiu, els estudiants tenen l’oportunitat de col·laborar en el procés de documentació i identificació dels fons documentals. El director d’aquesta àrea, el coronel Julián Fernández García, destaca l’energia que aporten els universitaris durant les seues pràctiques. «Els estudiants ens transmeten una il·lusió enorme tots els dies, ens revitalitzen», assenyala el coronel.

En aquesta mateixa adreça, s’expressa la tècnic responsable del programa de pràctiques del Museu d’Història Militar, Felicitat Esteban, qui destaca, entre els avantatges d’acollir estudiants, la revitalització de l’activitat del seu departament. «A més de participar en la docència dels universitaris, les pràctiques redunden positivament en el funcionament de la nostra àrea i ens permeten incrementar la nostra labor», assenyala Felicitat Esteban, qui afig que les pràctiques són també una manera que la societat conega el treball del museu i una forma que els estudiants valoren aquest treball com possible eixida professional.

En aquesta àrea, que conta amb més de 2.000 fons exposats i prop de 1.000 en emmagatzematge, els estudiants tenen l’oportunitat de formar-se en la pràctica real de l’anàlisi de recursos patrimonials, la catalogació i gestió del patrimoni històric-cultural així com la investigació històrica.

Notícia publicada:
6/2/2014