Inici / Notícies
NOTíCIES

Un curs on-line formarà sobre les noves obligacions en prevenció de blanqueig de capitals

Un nou curs en línia sobre prevenció del blanqueig de capitals començarà el proper mes d’octubre. Aquest curs, dirigit a assessors fiscals, comptables externs i auditors de comptes, té com principal finalitat que aquest col·lectiu puga accedir a formació actualitzada sobre les obligacions que imposa la Llei 10/2010 sobre Prevenció del Blanqueig de Capitals i de Finançament del Terrorisme i el seu futur desenvolupament reglamentari. La llei imposa una obligació de formació anual per part dels professionals del sector, l’incompliment del qual es qualifica com infracció greu.

Espanya avança en la prevenció del blanqueig de capitals

Aquest curs, que durarà dos mesos, començarà a l’octubre i s’impartirà en línia través de l’Aula Virtual
Segons l’informe sobre les ‘Implicacions de l’economia submergida a Espanya’ del Cercle d’Empresaris, en el qual es realitza un estudi comparatiu amb els països de l’Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE), Espanya ocupa un nivell intermedi en economia submergida i en la lluita contra el blanqueig de capitals en comparació amb altres països de l’OCDE.

Segons explica el director del curs, el professor de Comptabilitat de la Universitat de València, Gregorio Labatut, Espanya se situa al voltant del 15 al 20 per cent sobre el PIB, una posició intermèdia si la comparem amb països com Grècia o Itàlia que tenen percentatges més alts d’economia submergida.Quant a la prevenció de blanqueig de capitals, –remarca Labatut– Espanya «ha avançat molt, situant-se com un dels països en els quals més es lluita per perseguir aquest tipus de delictes».

Les principals novetats que presenta la llei, a estudi en aquest curs on-line

Quant a la prevenció de blanqueig de capitals, –remarca Labatut– Espanya «ha avançat molt, situant-se com un dels països en els quals més es lluita per perseguir aquest tipus de delictes».
A més d’estudiar en profunditat aquesta llei amb casos pràctics, en el marc d’aquest curs, adaptat al Nou Reglament de la Llei de prevenció de Blanqueig de capitals i FT, es realitzarà una videoconferència impartida per professionals en actiu en aquesta matèria.

Durant el curs, es definiran les principals funcions del Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (SEPBALC); s’exposaran les principals obligacions dels subjectes obligats, s’estudiaran les principals sancions i la problemàtiques dels paradisos fiscals; es plantejaran els principals punts estratègics de la nova directiva europea contra el blanqueig de capitals; i s’exposaran les principals novetats del reglament, entre d’altres aspectes destacats.

Aquest curs, que durarà dos mesos, s’impartirà en línia través de l’Aula Virtual de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València. Al finalitzar, es lliurarà un diploma acreditatiu de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València per als professionals participants a l’efecte del compliment de les obligacions descrites en la Llei sobre Prevenció del Blanqueig de Capitals.

Més informació i inscripcions en:
Curs de Formació sobre Prevenció de Blanqueig de Capitals per a Assessors Fiscals, Comptables Externs i Auditors de Comptes

Notícia publicada: 19/07/2013