Inici / Notícies
NOTíCIES

Una nova formació de la Universitat donarà resposta a la preservació de documents

La Universitat de València comença aquest curs acadèmic la nova formació en gestió i preservació de documents, tant físics com a electrònics. Serà a través del Diploma en Gestió i Preservació de Document Electrònics que es va inaugurar en ADEIT.

Mitjançant aquest postgrau, els professionals de l’arxivística podran conèixer els nous sistemes de gestió de documents, tant digitals com en format en paper, a més de les últimes normes nacionals i internacionals en matèria d’administració electrònica. En aquest sentit, com explica una de les responsables del diploma, la directora de l’Arxiu Històric de la Universitat de València, María Irene Manclús, destaca els problemes específics que té el document digital per a la seua conservació al llarg del temps com a document d’arxiu.

Com subratlla la codirectora del diploma, la preservació de documents ha evolucionat «exigint als arxivers una formació més transversal que incloga coneixements exhaustius en sistemes de gestió de documents electrònics i l’adaptació a la nova legislació en les nostres organitzacions de l’administració electrònica». Manclús comparteix la direcció del diploma amb directora del Departament d’Història de l’Antiguitat i la Cultura Escrita de la Universitat de València, María José Carbonell.

Sentir un patrimoni històric

Gràcies a la labor arxivística es pot perpetuar una memòria col·lectiva i podem conèixer el nostre passat i, així, dissenyar el nostre futur
La inauguració va comptar amb Josep Montesinos, del Centre Internacional de Gandia, la vicerectora d’Estudis de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín, i Jesús Alonso, de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians. Durant la inauguració, Alonso va destacar el valor de la preservació de documents perquè les generacions futures puguen «sentir un patrimoni històric» i, d’ací, la importància de la labor de gestió documental.

Per la seua banda, la vicerectora Rosa Marín va subratllar l’especial importància de la branca de l’arxivística per a perpetuar la memòria i, poder així, conèixer el nostre passat i poder dissenyar el nostre futur.

La formació en preservació de documents, a més d’a través d’aquest diploma, organitzat per la Universitat de València, el Centre Internacional de Gandia i l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians, també es vertebra en tres certificats: Documents digitals i arxius; Sistemes de gestió de documents; i El futur dels documents electrònics. Aquests dos últims amb inscripció oberta.

Més informació:
Diploma en Gestió i Preservació de Document Electrònics

Notícia publicada: 06/11/2015