Inici / Notícies
NOTíCIES

Foment de l’empleabilitat entre titulats amb les Beques de l’Ajuntament de València

La alcaldessa de l’Ajuntament de València, Rita Barberá, el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president del Consell Social de la Universitat de València i de la seua Fundació Universitat – Empresa (ADEIT), Manuel Broseta, han lliurar els diplomes al reconeixement als tutors acadèmics, d’empresa i becaris participants en el programa de formació pràctica en empreses per a titulats de la Universitat de València.

Les beques de formació professional pràctica, claus per a l’adquisició de competències professionals
A l’acte, celebrat en la seu de la Fundació Universitat – Empresa (ADEIT), ha intervingut Javier Quiles, director de Relacions Externes de Consum Cooperativa Valenciana, que ha dirigit unes paraules en representació dels tutors d’empresa que participen en el programa: «El saber és necessari per a tot tipus d’empreses. La praxis pertany a l’empresa. La teoria, el coneixement, a la universitat», ha assenyalat. Laura Cabrera, llicenciada en Biologia per la Universitat de València, també ha participat en l’acte i ha oferit unes paraules en representació dels 45 recentment titulats, empadronats a València, que han sigut beneficiaris d’una beca de formació pràctica d’aquest programa d’inserció laboral. José Manuel Pastor, vicedegà de Pràctiques, Relacions amb l’Empresa i l’Economia de la Facultat d’Economia de la Universitat de València i professor titular de la Universitat, ha oferit als assistents unes paraules com a representant dels tutors acadèmics d’aquestes beques: «Hi ha certes competències que solament es poden adquirir en l’experiència professional. Aquest programa de pràctiques de joves titulats és un exemple d’açò. Les xifres d’inserció laboral són reveladores: els universitaris són l’únic col·lectiu que ha crescut en nombre d’empleats», va subratllar.

Administració d’empreses, telecomunicacions o comunicació: els perfils més demandats

33 empreses valencianes han participat acollint 45 titulats de la Universitat de València. Per a cada oferta de beca s’han presentat una mitjana de 40 titulats.
El President del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT, Manuel Broseta, ha valorat la importància que aquest conveni s’haja traduït en un èxit gràcies als estudiants i les empreses: «Aquest programa de beques s’ha donat a conèixer a més de 200 empreses, de les quals finalment 33 empreses valencianes han participat acollint 45 titulats de la Universitat de València. Per a cada oferta de beca s’han presentat una mitjana de 40 titulats. El perfil d’estudiants, majoritàriament de les àrees d’administració d’empreses, telecomunicacions i comunicació, ens aproxima a les tendències actuals del mercat laboral i les seues possibles demandes», va assenyalar. Per la seua banda l’alcaldessa de l’Ajuntament de València, Rita Barberá, ha expressat el seu compromís per reduir la taxa de desocupació juvenil, tasca que considera prioritària: «les persones que tenim la tasca de governar tenim l’obligació de tendir ponts. Els nostres joves ens exigeixen que estiguem a l’altura. Combatre la desocupació juvenil és una prioritat: cada jove que aconseguisca trobar treball ha de ser un motiu d’èxit i celebració per a tots», remarcava.

El Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va subratllar que aquest conveni permetrà donar més i millor oportunitats laborals als titulats universitaris: «Una universitat no pot viure d’esquena als egressats. No hi ha millor inversió que en el futur i en la formació per a l’ocupació». Amb les seues paraules ha conclòs aquest acte de reconeixement.

Notícia publicada: 23/06/2014